Настане час, коли Україна стане частиною ЄС - Арсеній Яценюк на відкритті пам’ятника першому ректору Чернівецького університету (відео)
субота, 3 жовтня 2015, 12:53

У суботу, 3 жовтня, в Чернівцях Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк взяв участь у відкритті пам’ятника першому ректору Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича - Костянтину Томащуку. Цими днями університету, в якому навчався Глава Уряду, виповнюється 140 років.

Відкриття пам’ятника Костянтину Томащуку, за словами Арсенія Яценюка, - це «відновлення історичної справедливості по відношенню до людини, яка стояла біля основ будівництва і створення одного з кращих університетів нашої країни».

«Наш університет – це не просто пам'ятка архітектури. Ці стіни мають дух і силу. Ці стіни творили історію і творять майбутнє», - сказав Глава Уряду.

Він нагадав, що перший ректор Чернівецького університету був депутатом Австрійського парламенту: «Буковинець, чернівчанин був депутатом парламенту Австрії. Настане час, коли буковинці і чернівчани будуть депутатами Європейського парламенту, а Україна стане частиною Європейського Союзу».

«Але до цього часу нам треба йти всім спільно. Якщо ми віримо, знаємо і хочемо, то ми обов’язково доб'ємося», - сказав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua