Наталія Кацер-Бучковська висловила занепокоєння щодо результатів конкурсу на розроблення Юзівського родовища
середа, 3 серпня 2016, 11:11

Україна повинна проводити відкриту та прозору політику на шляху до розвитку власного енергетичного сектору, що дозволить гарантувати нашій країні довіру міжнародної енергетичної спільноти та можливість залучення інвестицій.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат фракції "Народний фронт" Наталія Кацер-Бучковська, коментуючи інформацію щодо результатів конкурсу на залучення інвестора для реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська.

28 липня в засобах масової інформації з’явилось повідомлення про те, що переможцем конкурсу на залучення інвестора для реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська, стала нещодавно зареєстрована в Нідерландах компанія Yuzgas B.V., зі статутним капіталом 1 тис. євро. Непрозорість та непублічність проведеного конкурсу зумовило результат, коли маловідома компанія з відсутнім досвідом в добуванні вуглеводнів освоюватиме одне з найбільших родовищ в Україні.

За словами народного депутата, це може призвести до різкого погіршення інвестиційного іміджу України, оскільки подібна політика проведення такого рівня конкурсів - пряма ознака для іноземних інвесторів відсутності необхідних інструментів для забезпечення конкурентоспроможного відбірного процесу.

Для того, щоб отримати необхідні пояснення та додаткову інформацію щодо ситуації навколо конкурсного процесу, Наталія Кацер-Бучковська спрямувала відповідне звернення до Прем'єр-міністра України, віце-прем'єр-міністра і міністра енергетики та вугільної промисловості.

У своєму звернені парламентар попросила надати повну та актуальну інформацію щодо ситуації навколо зазначеного конкурсу, зокрема деталі, умови, список компаній, відповідну підготовчу документацію тощо. Також Наталія Кацер-Бучковська у своєму зверненні попросила обґрунтувати конкурентні переваги Yuzgas B.V. перед іншими учасниками конкурсу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua