НАТО убезпечило б Україну від будь-якої агресії, – Олександр Кодола
четвер, 7 лютого 2019, 11:21

Народний депутат фракції «Народний фронт» Олександр Кодола переконаний, що в четвер Верховна Рада внесе зміни до Конституції щодо курсу розвитку України, закріпивши європейську та євроатлантичну інтеграцію нашої держави.

Про це він сказав у коментарях журналістам.

 «Якби бази НАТО було розміщено в Україні кілька років тому, жоден агресор не насмілився б напасти на нашу державу, і зараз не було б ані окупації Криму, ані війни на Сході», – наголосив народний депутат.

«Однозначно, що НАТО і ЄС – це наш незворотній курс. Нагадаю, що в 2013 році ми саме заради цього вийшли на Майдан, коли Янукович з Азаровим намагалися розвернути Україну в бік Кремля. За це гинули хлопці на Майдані, за це ми досі воюємо, захищаючи наші кордони, щоб Україна була незалежною, суверенною державою», – зазначив він.

За словами представника «Народного фронту», Україні необхідно долучитися до системи колективної безпеки, і на рівні Конституції маємо закріпити свій євроатлантичний та євроінтеграційний курс.

«Щоб жодна майбутня влада вже не могла так просто, як це зробив Янукович, розвернути курс України. Після закріплення курсу шляхом внесення відповідних змін до Основного закону розвернути його буде дуже і дуже складно, оскільки це, знову ж таки, потребуватиме внесення змін до Конституції», – уточнив він.

«Сподіваюся, що сьогодні ми знайдемо 300 голосів, я бачу високу мобілізацію депутатів із різних фракцій у залі засідань і, більше того, я переконаний, що саме цей склад Верховної Ради спроможний це зробити. Ми повинні поставити крапку в цьому питанні», – підсумував Олександр Кодола.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua