НАТО захистить країни Балтії та надасть Україні зброю, – Ігор Гузь (відео)
вівторок, 12 липня 2016, 12:55

Підбиваючи підсумки саміту НАТО, що відбувся у Варшаві 8-9 липня, можна говорити про те, що Альянс готовий захищати від імовірної російської агресії країни східної Європи та надати Україні зброю оборонного характеру.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Ігор Гузь під час брифінгу у вівторок, 12 липня.

«НАТО готове стояти в обороні країн Східної Європи від російської агресії, і про це свідчить наявність батальйонів у країнах Балтії: Естонія, Латвія й Литва фактично будуть прикритими військовими США, Канади та інших держав-членів НАТО, які у випадку можливої агресії з боку РФ приймуть перший удар», – зазначив депутат.

«Це дуже хороший сигнал для України: НАТО готове стояти в обороні країн Східної Європи, зокрема тих, які колись входили до складу Радянського Союзу», – додав він.

«Лунають позитивні сигнали, що вже найближчим часом зброя оборонного характеру, яку Україна просила надати своїх західних партнерів, з’явиться в Україні. Це дасть нам можливість тримати удар на Донбасі у війні з Росією», – заявив Ігор Гузь.

За словами представника «Народного фронту», наразі фактично йдеться про приєднання до НАТО країн Східної Європи, зокрема держав, що виникли після розпаду Югославії: Чорногорії, Македонії, Боснії і Герцеговини, а також Грузії. «Це питання на порядку денному», – наголосив Ігор Гузь.

Він також навів результати останніх соціологічних опитувань, згідно з якими фактично майже три четвертих частини українців сьогодні готові на можливому референдумі підтримати вступ України до НАТО.

«Це значить, що українська влада повинна інтенсивніше працювати в цьому напрямку, щоб ми вже найближчим часом юридично оформляли заявку на ступ до Північно-Атлантичного альянсу. Іншого виходу в нас немає», – зазначив депутат. 

«Не треба тішити себе, ніби ми вступимо найближчим часом – це довга дорога, але влада повинна юридично задекларувати свою готовність до вступу в НАТО. Команда «Народного фронту» декларує однозначну позицію: іншого шляху, окрім вступу України до НАТО, немає, ми готові ініціювати вступ до Північно-Атлантичного альянсу», – підсумував представник «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua