Навчально-реабілітаційний центр "Джерело" не має аналогів в Україні, – Михайло Хміль
п’ятниця, 1 червня 2018, 12:42

Народний депутат фракції "Народний фронт", керівник Львівської обласної партійної організації Михайло Хміль у День захисту дітей відвідав Навчально-реабілітаційний центр "Джерело", який опікується дітьми з порушеннями розвитку.

Як повідомили в прес-службі Львівської обласної партійної організації, за 25 років існування спеціалізовану допомогу у центрі отримали близько 5-ти тисяч дітей та молоді з особливими потребами. Сьогодні у навчальних програмах "Джерела" беруть участь 170 дітей, супровід у відділенні раннього втручання отримують понад 700 сімей, 300 дітей користуються реабілітаційними послугами у відділенні розвитку дитини. "Джерело" також приймає на проживання родини зі всієї України на час реабілітації в центрі.

"Мене особливо тішить, що цей заклад, який святкує цього року своє 25-ліття, є для інших подібних соціальних установ в Україні прикладом для наслідування. Тут працюють кваліфіковані фахівці, які діляться власним досвідом і проводять навчання для працівників різних територіальних будинків-інтернатів з усієї України. Тут надається справді якісна спеціалізована допомога родинам, в яких народилися діти з порушеннями розвитку. Закликаю усіх небайдужих долучатись до спільноти "Друзі Джерела", щоб підтримувати особливих дітей та молодь. Цьому центру немає аналогів в Україні, бо вся команда "Джерела" великі фанати своєї справи", зазначив Михайло Хміль.

НРЦ постійно розвивається, і нещодавно у Львові відкрили ще один осередок для десяти молодих людей. До кінця року планується відкрити ще дві одиниці у структурі Львівського міського центру реабілітації. У планах "Джерела" функціонування міні-центрів у кожному районі міста, безпосередньо неподалік місць проживання особливих дітей. Адже щодня до "Джерела" особливу молодь на щоденні програми довозять шість спеціально обладнаних мікроавтобусів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua