Навколо закону про спецконфіскації дуже багато фальсифікацій, - Сергій Пашинський (відео)
четвер, 17 березня 2016, 11:09

Законопроект №4057 про спецконфіскацію було створено на підставі ст. 54 Конвенції ООН проти корупції, але навколо документу дуже багато фальсифікацій, заявив заступник голови фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Сергій Пашинський у ефірі програми «Шустер LIVE» у середу, 16 березня.

«Дуже багато фальсифікацій навколо цього закону. Предмет закону – це особа, яка переховується від слідства», - зазначив депутат.

За його словами, в проекті №4057 йдеться виключно про гроші та цінні папери, що зберігаються в банках. «В даному випадку маються на увазі конкретно облігації нашого зовнішнього боргу», - уточнив заступник голови фракції «Народний фронт».

Як пояснив Сергій Пашинський, у законі йдеться виключно про осіб, які не менше шести місяців перебувають у розшуку, про осіб, які померли, та про осіб, яких не можна встановити.

Він наголосив, що законопроект №4057 передбачає також наявність запобіжників, щоб попередити можливі зловживання. «Перше – дворівнева система судів. Ми консультувались із ЄСПЛ, і це їхнє побажання: прокуратура подає в суд першої інстанції, але можлива ще й апеляція. Також суд повинен встановити, що слідство зробило все належне для притягнення особи до відповідальності: надсилало повістки, оголошувало в розшук і таке інше», - уточнив депутат.

«Або, наприклад, якщо Росія відмовилась видати нам Януковича – є такий документ. Це є публічна інформація», - додав він.

«Цей закон створено на підставі ст. 54 Конвенції ООН проти корупції, де міститься заклик до держав-учасниць вжити заходів, необхідних для конфіскації без ухвалення вироку в рамках кримінального судочинства у випадках, коли кримінальне переслідування злочинця є неможливим», - процитував Сергій Пашинський положення документу.

«А ми як раз і говоримо, коли воно є неможливим. Ми не можемо фізично притягнути до відповідальності Януковича – він, не ховаючись, живе під Москвою; Азарова, Арбузова, Курченка та іншу нечисть, яка пограбувала Україну на десятки мільярдів доларів, і навіть не ховається», - підсумував представник «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua