Не платиш аліменти дитині – не їздиш за кордон, – Андрій Помазанов (відео)
четвер, 16 листопада 2017, 18:16

Батьків, які не сплачують аліменти на утримання своїх дітей, треба примушувати до цього шляхом обмежень у доступі до соціальних благ.

На цьому наголосив народний депутат фракції «Народний фронт» Андрій Помазанов під час виступу з парламентської трибуни.

За його словами, законопроект №7277 розроблений з огляду на те, що Сімейний кодекс чітко передбачає, що батьки зобов’язані утримувати своїх дітей до досягнення ними 18-річного віку.

«Сьогодні ми, на жаль, маємо таку статистику, що більше 500 тис сімей є такими, яких, за тих чи інших обставин, залишили батьки, і не сплачують аліменти. Саме тому нами разом з Міністерством юстиції, з народними депутатами, з жінками України, з громадськими організаціями, які виявили бажання приєднатися до такої ініціативи, було розроблено законопроект, який забезпечить належне утримання та належні засоби для існування кожній дитині нашої держави», – повідомив депутат.

«Ми пропонуємо у випадку, якщо має місце несплата аліментів протягом терміну в три місяці одним із батьків, тимчасово обмежити для них право керування транспортним засобом окрім випадків, коли вони заробляють цим на життя», – зазначив представник «Народного фронту».

Також, за словами депутата, передбачено обмежити можливість виїзду за кордон для осіб, які не сплачують аліменти.

«Зараз державний виконавець має право обмежити виїзд неплатника аліментів за кордон, а новий закон зробить це обов’язком для державного виконавця. Простий слоган: якщо ти не сплачуєш аліменти своїй дитині – ти не отримуєш безвіз і не виїздиш за кордон», – уточнив він.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua