Недопущення побудови газопроводу «Північний потік-2» збереже мир в Європі, - Антон Геращенко (відео)
середа, 25 квітня 2018, 12:22

Міжнародні партнери України, задля збереження миру в Європі, повинні не допустити побудову газопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Антон Геращенко, який нещодавно, разом з міністром МВС Арсеном Аваковим, перебував у США з робочою поїздкою.

Він зазначив, що представники української делегації, під час зустрічей з американськими партнерами, наголошували на неприпустимості побудови Російською Федерацією газопроводу в обхід України «Північний потік-2».

«Якщо росіяни домовляться з європейцями і газопровід «Північний потік-2» буде побудований, це означитиме, що газотранспортна система України, яка приносить дохід в бюджет за рахунок транзиту російського газу до Європи, на якій працює 25 тисяч людей, стане непотрібною», - висловив занепокоєння народний депутат.

Однак, за словами Антона Геращенка, ще гіршим розвитком подій є те, що «коли Росія перестане бути зацікавленою в території України як у місці для транзиту газу, то шанси прямого збройного нападу на Україну зростуть у десятки разів».

«Тому, ми просили наших американських партнерів, щоб вони втрутилися в цю ситуацію,  ввели санкції проти компаній, які хочуть бути підрядниками на будівництві цього підводного газопроводу «Північний потік-2», таким чином зберегли мир в Європі», -  розповів парламентар і підкреслив, що Україні «треба зберегти залежність Росії від України в плані транзиту газу».

Разом з тим Антон Геращенко наголосив на підтримці, яку американці демонстрували Україні.

«Американські політики своїми діями, а саме – введенням нових санкцій проти компаній в Російській Федерації та російських олігархів показують, що Америка стоїть пліч-о-пліч з Україною», - зазначив він.

Народний депутат нагадав, що кілька тижнів тому США ввели санкції проти десятків російських олігархів, серед яких - брати Ротенберги, Олег Дерипаска (у якого арештували маєток у Вашингтоні вартістю понад  $ 10 млн).

«Падають акції російських компаній. Всі цивілізовані банки, всі цивілізовані міжнародні компанії відмовляються від співробітництва з Російською Федерацією. Тому американці демонстрували нашій делегації повагу, розуміння та підтримку того, що Крим та Донбас є українськими і рано чи пізно ми їх повернемо», - резюмував Антон Геращенко.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua