Нейтралітет означає капітуляцію - Арсеній Яценюк на BBC
п’ятниця, 1 квітня 2022, 11:40

Через свій нейтральний статус Україна заплатила дуже високу ціну. Не бачу іншої альтернативи, окрім НАТО, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі шотландського BBC. 

Арсеній Яценюк нагадав, що до 2014 року Україна мала нейтральний статус:

“В результаті Росія незаконно анексувала Крим та послала свої війська та найманців у східну частину країни. Цей так званий нейтральний статус не допоміг Україні. Ба більше - через цей нейтральний статус Україна заплатила дуже високу ціну”.

“Одна з причин, чому Росія прийняла рішення напасти на Україну було те, що 2008-го, - коли я був головою парламенту і одним із підписантів звернення до НАТО надати нам ПДЧ, - НАТО відмовилося підтримати і Україну, і Грузію. І це стало зеленим світлом для російського вторгнення і в Грузію, і в Україну”, - наголосив він.

“Тож нейтралітет означає капітуляцію”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання стосовно інших безпекових гарантій для України, про які зараз ідуть розмови, Арсеній Яценюк наголосив:

“Я не бачу іншої альтернативи, окрім НАТО. Усі ці неконкретні розмови щодо безпекових гарантій, які можуть бути надані певними членами НАТО, - я не впевнений, що це справді може відбутися. Наприклад, Велика Британія має надати безпекові гарантії Україні. Але Велика Британія - член НАТО. Якщо Британія посилає свої війська в Україну, це означає, що НАТО може бути залучене у війну, якщо Росія знову нападе на Україну. Тож це так не працює”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua