Неконституційність не може бути подолана незаконністю - Арсеній Яценюк про указ щодо звільнення суддів КС
субота, 27 березня 2021, 16:35

Президент повинен був ще минулого року невідкладно скликати парламент, внести зміни до Конституції, позбавивши суддів абсолютного імунітету, і запропонувати суспільству чесну та справедливу систему правосуддя, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що Конституційний суд України став антиконституційним не вперше: «Рішення про можливість обрання президента на третій термін (президент Кучма не пішов на це). Надання Януковичу абсолютних повноважень,  на які він не обирався народом України.  Формуванням коаліції тушок.  Антизаконний розпуск парламенту 2019-го у змові з адміністрацією нового президента. Знищення інститутів по боротьбі з корупцією. Все це - перелік злочинів проти держави, скоєних окремими суддями Конституційного суду». 

До переліку цих суддів входить і Тупицький, якого щойно начебто звільнено указом президента, наголосив лідер НФ.

«Проте сам указ так само неконституційний, як і все що робив цей антиконституційний суд. Тоді де межа між правом і безправ’ям?» - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що президент повинен був ще минулого року «невідкладно скликати парламент, внести зміни до Конституції України, позбавивши суддів абсолютного імунітету, і запропонувати суспільству чесну та справедливу систему правосуддя»: «Це - гідна відповідь на змову окремих суддів КС проти народу і держави».

«Неконституційність не може бути подолана незаконністю», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua