Нелегальні "політичні туристи" в Криму мають бути притягнені до відповідальності, - Георгій Логвинський (відео)
п’ятниця, 9 вересня 2016, 13:43

Українська влада має зробити все, аби всі нелегальні "політичні туристи", які на запрошення Росії їдуть до анексованого Криму, були притягнені до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський, виступаючи з парламентської трибуни.

"Останнім часом багато так званих політичних туристів з різних країн, в тому числі – з Франції, їдуть на запрошення Росії до Криму, кажуть, нібито там немає порушень прав людини, і нібито жоден кримський татарин не перебуває під тиском злочинної влади", - зазначив він.

Логвинський пояснив, що оскільки Крим – це територія України, то відповідно до чинного законодавства "дії цих "туристів" є злочинними – вони перетинають наш кордон, не маючи на це дозволу, тобто фактично вони є нелегалами".

"За зазначені дії в чинному законодавстві передбачена кримінальна відповідальність", - наголосив Георгій Логвинський.

"Станом на сьогодні, незважаючи на те, що мною особисто до Генеральної прокуратури було подано заяву з вимогою відкрити кримінальне провадження, чомусь ми не маємо рішучості притягнути цих політичних туристів до кримінальної відповідальності", - обурився представник "Народного фронту".

Він нагадав, що найближчим часом на території українського Криму відбудуться незаконні вибори, які проводитиме Російська Федерація.

"І туди поїдуть інші спостерігачі з іноземних держав. І ми так само будемо мовчати? Ні! Я закликаю всі гілки української влади – ми захищаємо нашу територію, наших громадян, і вимагаємо, щоб будь-який порушник закону, незважаючи на те, громадянство якої країни він має, поніс повну кримінальну відповідальність", - заявив народний депутат.

"Європейський шлях розвитку держави – це коли перед законом усі рівні, це коли ми захищатимемо наших громадян, наші території, і поважатимемо тих людей, які зараз залишились там. Слава Україні!", - підсумував Георгій Логвинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua