Немає іншої альтернативи, аніж чіткий і однозначний план перемоги України - Арсеній Яценюк у зверненні до Конгресу ЄНП
середа, 1 червня 2022, 12:47

Жодні проміжні рішення на умовах Путіна не можуть зупинити війну. Будь-яке тимчасове рішення переконає Путіна, що він може піти далі й мобілізувати свої сили для нового наступу, -  підкреслив лідер партії «Народний фронт», прем’єр-міністр 2014-2016 років Арсеній Яценюк у зверненні до Конгресу ЄНП.

Арсеній Яценюк наголосив, що завдяки героїзму хоробрих українських воїнів – українців та українок – Путіну не вдалося втілити свої початкові плани щодо окупації Києва та підпорядкування України. 

Але його божевільна ідея знищити Україну і тим самим виграти цю війну залишається незмінною: “Він готовий провести решту свого життя, вбиваючи нас, українців, і встановлюючи контроль над іншими європейцями”. 

Проте якщо Україна зазнає невдачі, наголосив він, “Європа не уникне її долі”: “Жодні проміжні рішення на умовах Путіна не можуть зупинити війну. Будь-яке тимчасове рішення переконає Путіна, що він може піти далі й мобілізувати свої сили для нового наступу”. 

“Немає іншої альтернативи, аніж чіткий і однозначний план Європейської народної партії, націлений на єдину і найважливішу мету – перемогу України”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Насамперед, підкреслив голова КБФ, Україна має бути забезпечена важким озброєнням: “Зараз, негайно і в необхідних кількостях”.

По-друге, Україна має отримати статус кандидата в члени ЄС: “Це був би історичний провал ЄНП, якщо цього не станеться в червні цього року”.

Арсеній Яценюк також наголосив, що Росія має повною мірою відчути тиск шостого пакету європейських санкцій, які вводять ембарго на нафту: «Скажімо чесно – противники цього рішення використовують членство у нашій родині не через цінності, а задля вигоди».

“Лише вільний світ, Європейський Союз і Сполучені Штати Америки можуть допомогти Україні вижити в цьому жахливому становищі. Україна має отримати масштабний пакет економічної та фінансової підтримки”, - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також наголосив, що Путін не є стороною для переговорів: “Він і його режим є воєнними злочинцями. Ми повинні зробити все можливе, щоб майбутній Міжнародний трибунал неминуче притягнув їх до справедливої кари”. 

"Для нас важливо, щоб Європейський Союз не розпався, довів свою життєздатність, відповів на виклики нової ери і не ховався від них. Для нас важливо, щоб Європейська народна партія була лідером світової боротьби з агресією Росії проти України та вільного світу”, - наголосив він.

“Якщо ЄНП, найбільша політична родина в Європі, виявить політичну волю прийняти свою історичну відповідальність та перемогти в цій війні, – це означатиме, що Путін буде переможений, а Україна та Європа будуть врятовані від жахливого майбутнього, що вже підготовлено для всіх нас”, - сказав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua