Необхідно негайно забезпечити медиків, поліцейських, військових, соцслужби і працівників критичної інфраструктури засобами індивідуального захисту, - Арсеній Яценюк (відео)
субота, 28 березня 2020, 20:50

«Від здоров'я кожного лікаря й кожної медсестри залежать десятки, а то й сотні життів. Необхідно негайно забезпечити медиків, поліцейських, військових, соціальні служби і працівників критичної інфраструктури засобами індивідуального захисту і дезінфекції», - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Головна тема» на телеканалі «Україна» 28 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що в нинішніх умовах необхідні дуже швидкі дії з боку української влади: «В першу чергу треба потурбуватися про людей».

«Уявіть, якщо захворіють медики, які є зараз пріоритетом номер один для держави в тому числі? Влада повинна турбуватися про медиків: про кожного лікаря, про кожну медсестру, - тому що від їхнього здоров'я, від однієї медсестри чи одного лікаря залежать десятки, а то й сотні життів. А якщо поліцейські перехворіють і перестануть виходити на роботу, хто буде охороняти громадський порядок і безпеку, хто буде допомагати людям?» - наголосив він. Крім того,  необхідно забезпечити засобами індивідуального захисту військових та соціальних працівників.

Арсеній Яценюк наголосив, що офіційна статистика на сайті «Прозорро» показує, що з боку державного підприємства «Медичні закупівлі України», незважаючи на заяви про мільйони масок і захисних костюмів, які мали бути придбані, за останній місяць не здійснено жодної такої закупівлі: «Це безвідповідально».

Окрім того, державне замовлення дало б змогу підприємствам розвивати бізнес і зайняти працівників.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності захистити людей, які зараз щодня наражаються на небезпеку: «Це депутати парламенту можуть дискутувати, чи будуть вони збиратися в парламенті голосувати закони, чи не будуть. А поліцейські не можуть. Вони виходять і кожен день захищають безпеку і захищають кожного громадянина».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua