Необхідно посилити відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин, - депутати “Народного фронту” (відео)
четвер, 16 листопада 2017, 16:15

Представники фракції “Народний фронт” Павло Дзюблик та Вадим Кривенко закликали Верховну Ради підтримати їх законопроект про посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин.

Про це вони заявили під час брифінгу в парламенті.

Член Комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Павло Дзюблик розповів, що розроблений законопроект передбачає збільшення штрафних санкцій за незаконний видобуток корисних копалин, а також розширює повноваження служби Держгеонадра та надає повноваження екологічній інспекції щодо притягнення до відповідальності осіб, які займаються таким незаконним видобутком.

У свою чергу Вадим Кривенко наголосив, що “масштаби розкрадання корисних копалин мають величезні обсяги”. 

У брифінгу також взяли участь громадські активісти, які борються з незаконним видобутком корисних копалин на Житомирщині та які розповіли про нещодавнє жорстоке побиття одного з їх соратників через його громадянську позицію.

За словами Вадима Кривенка, на сьогоднішній день вже накладений арешт на земельну ділянку у Житомирській області, де відбувався незаконний видобуток корисних копалин. Парламентар висловив сподівання, що всі матеріали розслідування та кримінальні справи з цього приводу будуть доведені до логічного завершення правоохоронними органами Житомирської області та будуть передані до суду, а “ті громадяни України, які обікрали Житомирщину та всю Україну на мільйонні кошти, понесуть відповідальність за свої дії”.

“Також я звертаюся до керівництва Національної поліції України, до Генерального прокурора України взяти під особистий контроль розслідування цих резонансних кримінальних справ як по розкраданню, так і по биттю громадських активістів”, - резюмував представник фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua