Необхідно розвивати різні форми прямої демократії, - Олена Бойко (відео)
п’ятниця, 29 січня 2016, 13:20

Народний депутат фракції "Народний фронт" Олена Бойко закликає колег по парламенту долучитися до розробки законопроектів, спрямованих на розвиток різноманітних форм прямої демократії в державі.

"Сильна громада – це сильна держава. Основні пріоритети роботи парламенту з питань децентралізації окреслив минулого тижня голова ВР – це підтримка об’єднання територіальних громад, підвищення спроможності органів місцевого самоврядування й розвиток місцевої демократії. Саме розвиток демократії є запорукою розвитку держави та реформи децентралізації. Партисипативна демократія, або демократія участі, має стати діалогом влади та громадян з усіх важливих питань", - заявила Бойко, виступаючи з парламентської трибуни.

Вона нагадала, що ще торік депутати від "Народного фронту" виступили співавторами важливих законопроектів: про всеукраїнський референдум – №2145а, про місцевий референдум – №2145а-2, про місцеві ініціативи – №2296а, про громадські слухання – №2295а, про публічний контроль – №2297а, також підтримали ідею оновлення законів про органи самоорганізації населення та загальні збори громадян.

Олена Бойко констатувала, що правове визнання прямих форм демократії в українському законодавстві не визначає їхню ефективність, і задачею парламентаріїв є створення таких форм, які б забезпечили ефективність та незабюрократизованість механізмів суспільного діалогу.

"Повсюдність прав форм прямої демократії, можливість ведення суспільного діалогу, створення запобіжників до зловживання таким правом – наша важлива задача. Звертаю вашу увагу, що "Народний фронт" підтримує суспільний діалог щодо основних задач і стратегічних напрямків розвитку нашої держави. Ми підтримуємо Конституцію України, і зміни щодо судоустрою, і щодо децентралізації. Але також виступаємо і щодо суспільного діалогу щодо нової Конституції. І саме заради того, щоб такий діалог був дієвим, звертаємось до наших колег – народних депутатів щодо створення нових правил, нових форм прямої демократії, які б забезпечили ефективний суспільний діалог", - наголосила Олена Бойко.

"Закликаємо до роботи над законопроектом про всеукраїнський референдум і над законопроектами, які я щойно озвучила, щодо інших форм прямої демократії. Ще раз наголошую: сильна громада – сильна держава. До діалогу, не треба його боятися!" - підсумувала народний депутат.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua