Необхідно вберегти захисників України від шахрайських зазіхань, а пам’ять загиблих – від плюндрування, – Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 18 грудня 2018, 11:29

Верховна Рада має ухвалити законопроект №9217, який посилить адміністративну відповідальність за незаконне носіння військового однострою та військових нагород, та кримінальну – за зневагу загиблих захисників Україні.

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук з парламентської трибуни.

За його словами, нерідко суспільство висловлює незаслужену подяку особам, які самовільно вдягають військову форму та нагороди.

«Цим законопроектом пропонується зробити дві речі: посилити адміністративну відповідальність до тих осіб, які використовують форму одягу, знаки розрізнення та медалі, на які не мають права; посилити кримінальну відповідальність щодо тих осіб, які зневажають загиблих захисників України. При чому не лише тих, хто загинув на лінії фронту, а й тих, хто загинув тут - на Майдані Незалежності під час подій Революції гідності», – пояснив Андрій Тетерук.

«Відслідковуючи тенденції з боку п’ятої колони, невігласів, які сунуть з боку «руського миру», ми бачимо, що вже сталося близько 35 випадків, коли було зруйновано, сплюндровано могили як захисників нашої країни, так і тих, хто загинув під час Революції гідності. І за це ніхто не поніс майже ніякої відповідальності. З цим треба закінчувати», – обурився народний депутат.

Він уточнив, що законопроект пропонує заборону носіння лише форми військового одягу такого зразка, який встановлено для наших військових формувань у законодавстві, та нагород, які визначені чинним законодавством.

«І тому всі мисливці, які використовують камуфляж, можуть і надалі його використовувати, аби при цьому вони не використовували встановлені знаки розрізнення, шеврони військових частин, нагородні планки, ордени та медалі, тощо під час повсякденного носіння», – наголосив представник «Народного фронту».

«Це питання нашої поваги, нашого шанобливого ставлення до наших захисників, і упередженого ставлення до тих, хто намагається шахраювати на високих для нашого суспільства поняттях. Дуже прошу всіх депутатів повернутися з кулуарів до зали та проголосувати цей законопроект у першому читанні», – підсумував Андрій Тетерук.

Парламент ухвалив законопроект №9217 у першому читанні 229 голосами.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua