Необхідно завершити розслідування усіх резонансних злочинів проти українських журналістів та покарати винних, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 6 червня 2017, 11:21

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар привітала усіх представників ЗМІ з професійним святом та закликала керівників силових структур завершити розслідування усіх резонансних злочинів проти українських журналістів та покарати винних.

Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради.

Вона також повідомила, що “протягом останніх років в Україні була запущена ціла низка важливих реформ та реальних змін в інформаційній сфері”.

“Це стосується і суспільного мовлення - ми відмовилися від державного телеканалу, це стосується і роздержавлення, і прозорості медіавласності, і цілої низки надзвичайно важливих кроків у сфері інформаційної безпеки, які стосуються і друкованої продукції, і радіо, і українського телебачення. Інформаційний простір за ці три роки, безперечно, став значно більш українським, ніж він був”, - заявила Голова профільного комітету.

Проте, за її словами, досі залишається ціла низка проблем в інформаційній сфері.

“Ви знаєте про таку проблему, як залежність журналістів та засобів масової інформації від їх власників. Маємо робити все, щоб монетизувати цю сферу”, - додала вона.

Крім того, як зазначила Вікторія Сюмар, “залишається болючим питання безпеки журналістів, а також безкарності за злочини проти українських журналістів”.

“Я сьогодні хочу звернутися до керівників силових структур і закликати все-таки довести до кінця ті справи, які були такими символами для всієї журналістської спільноти. Це і  справа Гонгадзе, в якій однозначно треба назвати прізвище замовника, і він має потрапити на лаву підсудних. Прозвітувати про хід розслідування і завершити розслідування у справі вбивства Павла Шеремета та по цілій низці інших злочинів проти журналістів. Без розслідування цих справ ми не будемо мати довіри ні журналістської спільноти, ні цілого суспільства. Тому, напевно, найкращі вітання — наші з вами справи”, - наголосила заступник керівника фракції “Народний фронт”. 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua