Необхідно збільшити доплати тим військовим, які несуть службу в зоні АТО, - Тетяна Чорновол (відео)
четвер, 8 грудня 2016, 16:38

Фракція «Народний фронт» вимагає встановити справедливість, передбачавши суттєві доплати для тих військових, які несуть службу в зоні АТО.

Про це заявила член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, представник фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол під час брифінгу у парламенті.

Вона зазначила, що протягом останніх років заробітна плата військовослужбовців суттєво підвищилась та дорівнює середній у Києві, однак досі існує несправедливість у різниці доходів тих, хто служить в тилу та в зоні АТО.

«Фракція «Народний фронт» прийняла принципове рішення, що якщо ми говоримо про зарплати військовослужбовців, то повинна бути істотна доплата за службу в зоні АТО», - заявила народний депутат.

За її словами, на сьогодні доплату отримують ті військовослужбовці, які перебувають на першій лінії, а в інших зонах АТО отримують доплату в розмірі лише 1200 гривень. На думку народного депутата, це дуже маленька доплата, оскільки «не лише перша лінія знаходиться в небезпечній для життя ситуації».

«Насправді, ті підрозділи, які стоять трохи далі в тилу, вони так само потрапляють під обстріли, так само страждають від рейдів диверсантів і так само самі організовують рейди в «сіру зону». Тому це теж є загрозою для життя і здоров’я. Знову ж таки - не порівняти умови в зоні АТО і на мирній території», - наголосила Тетяна Чорновол.

Саме тому, вважає парламентар, має бути встановлена справедливість у вигляді різниці у зарплатах військовослужбовців, які перебувають на мирній території і в зоні АТО.

За її словами, з цієї метою з Держбюджету необхідно виділити 700 млн грн, які «можна було б залучити з відшкодування участі українських миротворчих контингентів у закордонних місіях, які отримує Україна».

«Це чималі кошти. Державний бюджет отримує більше мільярда, але ці кошти не йдуть в бюджет Міністерства оборони, а йдуть у загальний фонд. Тому пропозиція Комітету з нацбезпеки і оборони, щоб коштами за участь наших військових у миротворчих місіях розпоряджалося Міністерство оборони», - заявила Тетяна Чорновол.

На її думку, це є цілком справедливим, оскільки Міноборони фінансує ці миротворчі місії, а відшкодування не отримує. Саме ці кошти міністерство може спрямувати на різницю в зарплатах військовослужбовців.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua