Необхідно вивчити дії Нацради з питань телерадіомовлення щодо надання ліцензії на мовлення у Чернігівській області, - Олександр Кодола
вівторок, 14 липня 2015, 16:57

Необхідно перевірити дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо обрання переможцем конкурсу та видання ліцензії на мовлення в районах Чернігівської області немісцевому загальнонаціональному мовнику «ХітFM» та при виявленні порушень вжити відповідних заходів реагування.

Про це заявив депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Олександр Кодола.

За даними прес-служби депутата, український контент в ефірі «ХітFM» становить не більше 3,5%.

Як зазначається у депутатському зверненні представника «Народного фронту», в оголошеному Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення конкурсі на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів, серед умов була рекомендація щодо розміщення інформаційних передач, не менше  50% ефірного часу яких присвячувати місцевій (регіональній) тематиці.

«Однак, не зважаючи на це, Нацрада позбавила ніжинську та носівську слухацьку аудиторію можливості слухати інформаційні передачі місцевої тематики. І це при тому, що відповідно до «Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору», затвердженого рішенням Нацради України з питань телебачення і радіомовлення 18.02.2015 р., передбачено сприяння саме розвитку регіонального та місцевого мовлення», - зазначили у прес-службі депутата.

На думку Олександра Кодоли, проблема полягає також в площині інформаційної безпеки регіону, оскільки Чернігівська область є прикордонною і вкрай важливим є надання FM-частот місцевим україномовним радіостанціям.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua