Непорозуміння та розбрат сторічної давнини призвели до втрати української державності, - Михайло Хміль (відео)
п’ятниця, 17 березня 2017, 13:15

Державницькі сили сучасної України повинні зробити сьогодні все можливе, аби зберегти єдність та утвердити українську незалежність, адже непорозуміння та розбрат сторічної давнини у нашій історії призвели до втрати української державності.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Михайло Хміль з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років та заснування першого Українського Парламенту.

За його словами, сама можливість відзначення сьогодні 100-річчя українського парламентаризму у Верховній Раді вже є великою подією.

"Я хочу відзначити, що 100 років по тому, а саме сьогодні, в непростій політичній боротьбі, яка зараз є в Україні, нам важливо зберегти єдність державницьких українських сил, якої, на жаль, не вистачило нашим державним діячам 100 років назад", - сказав він.

"Внутрішні протистояння, чвари, непорозуміння між Скоропадським, Петлюрою, Винниченком, Грушевським — це все призвело до того, що ми втратили українську державність, яку здобули 100 років назад. І тепер, коли через суттєво пізніший час ми її відновили, треба докласти усіх зусиль, аби утвердити і зберегти нашу українську незалежність", - наголосив народний депутат.

Михайло Хміль також зауважив, що яскравим прикладом того, до чого призвели непорозуміння, розбрат сторічної давнини у нашій історії, є те, що практично усі державні діячі та керманичі тодішньої УНР поховані за кордоном.

"Всі вони закінчили своє життя в екзилі: хто в Німеччині, хто в Польщі, хто в Парижі. І для того, щоб віддати дань пошани цим героям, ми мусимо долати не одну сотню кілометрів, щоб відвідати їхні могили. Ми маємо вивчити ці уроки історії", - підкреслив парламентар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua