Не можна навіть допускати дискусій щодо здачі українських територій, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 16 січня 2017, 20:44

Неприпустимо навіть допускати дискусій щодо здачі українських територій ворогу, бо такий підхід розірве Україну зсередини.

Про це заявила заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар в інтерв’ю журналістам за результатами засідання фракції.

Відповідаючи на запитання щодо контексту сьогоднішньої зустрічі Віце-президента США Джо Байдена та лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка, вона зазначила, що візит до України політика такого рівня, якого визнано одним з кращих віце-президентів США, «свідчить про особливе ставлення адміністрації Обами до України і увагу до ситуації в нашій країні».

Разом з тим вона зауважила, що після 20 січня ц. р., коли відбудеться інавгурація  Дональда Трампа, всі питання, пов’язані з Україною, буде вирішувати вже новообраний президент.

«Станом на зараз для нас ключова позиція – це у зовнішній політиці відстоювати свою позицію. Бо дуже багато зараз спокус сподобатися «республіканцям» і Трампу, задати якісь розмови про можливість здачі територій. І ми бачимо, що такий підхід ніколи не може бути на користь країні. Бо такий підхід ризикований тим, що він просто розірве країну зсередини. І ця ідея росіян - розчленування України - може стати вже не такою далекою, якщо ми будемо продовжувати дискусії, що «давайте змиримося з існуючим порядком речей», - наголосила Вікторія Сюмар.

На її переконання, українська дипломатія сьогодні повинна бути максимально посилена найкращими кадрами, особливо зважаючи на певні політичні проблеми всередині Європейського Союзу, а також майбутні вибори канцлера Німеччини та президента у Франції.

«Це означає, що українська дипломатія має бути настільки чіткою, щоби відстоювати кожну позицію по захисту українських інтересів у світі. Іншого виходу у нас просто немає», - підсумувала народний депутат. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua