Незабаром з Чернівецького аеропорту літатимуть аеробуси, – Максим Бурбак
четвер, 26 жовтня 2017, 09:44

За ініціативи народних депутатів фракції «Народний фронт» Максима Бурбака та Миколи Федорука Кабінет Міністрів виділив 100 млн грн на продовження реконструкції Чернівецького аеропорту в рамках Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

«Чернівецькому летовищу – бути!!! Спільними зусиллями відроджуємо мережу регіональних аеропортів в Україні. Дякую коаліційному Уряду за підтримку Чернівецького аеропорту», – заявив Максим Бурбак.

«Аеропорт, на жаль, розвивається не завдяки підтримці місцевих депутатів, а всупереч. Гарантую – аеробуси найближчим часом полетять з нашого аеропорту з нашими пасажирами. Ми обов’язково з’єднаємо Чернівці з Європою!», – наголосив депутат. 

За інформацією прес-служби Чернівецької обласної парторганізації, міжнародний аеропорт «Чернівці» з 2011 року перебував у критичному стані. Збитки і борги зростали. Летовище не приймало жодного регулярного рейсу. Аеропорт готували до закриття. З 2015 року відновити роботу аеропорту взялись народні депутати від «Народного фронту» Максим Бурбак та Микола Федорук. Тоді Чернівецький аеропорт було включено до Державної програми розвитку стратегічних аеропортів.

«Наше рішення у 2016 році про підтримку спрямування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі 24 млн грн на капітальний ремонт злітно-посадкової смуги Чернівецького аеропорту і 3 млн грн на розробку проектно-кошторисної документації реконструкції приміщень аеропорту – було цілком усвідомленим і стратегічно-правильним. Адже без аеропорту не тільки Чернівці, але й вся Буковина втратили би будь-яку інвестиційну привабливість і перспективи для успішного розвитку», – зазначив Микола Федорук.

Після проведених робіт з капітального ремонту злітно-посадкової смуги, аеропорт запрацював. Сьогодні Чернівці мають щоденне повітряне сполучення не лише з Києвом, а й з іншими містами й країнами. З’являються нові авіаперевізники, нові рейси, нові напрямки. Чернівці з’явились в планах міжнародних авіакомпаній.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua