Нинішні вибори - це цивілізаційний виклик для нашої країни: або Європа, або "радянщина", - Микола Княжицький
п’ятниця, 12 квітня 2019, 17:59

Сьогоднішні президентські вибори є боротьбою українців за побудову власної держави та проти її знищення.

Про це сказав представник "Народного фронту", голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький під час 12-го Київського Безпекового Форуму.

"Україна напередодні виборів заходить у потенційно конфліктну ситуацію, яка може викликати новий "майдан", додаткову агресію з боку РФ, втрату територій. І виклики, які стоять перед Україною, є більш серйозними. Наші європейські сусіди можуть бути втягнуті у це протистояння, адже у випадку, якщо Україна стане членом відновленого "Радянського союзу" та повернеться під російський вплив – то Польща стане буферною країною між цивілізаціями", - сказав він.

Княжицький також зазначив, що західні партнери часто сприймають Україну як Польщу або Чехію. Проте, вплив Росії на Україну та на українські вибори є неспівмірним з таким впливом Кремля на інші країни. Війна носить гібридний характер. Вона відбувається не лише на фронті, а й у медіа та культурі. Росія ставить собі за мету привести до української влади будь-кого, аби не чинних очільників держави.

"За ці п’ять років в умовах війни нам вдалося багато чого досягти. Проте, зараз ми стоїмо перед початком зворотної реакції, яка  може не тільки загальмувати розвиток, а й відкинути нас назад, викликати додаткові потрясіння як в Україні, так і в світі. Але я переконаний, що Україна подолає ці виклики", - резюмував Княжицький.

Більше фото з Форуму (день другий) можна переглянути ТУТ (день перший - ТУТ)

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua