Ніякої нейтральності в сучасному світі бути не може - Яценюк на французькому TF1 (відео)
понеділок, 28 березня 2022, 10:36

Відстань від Львова до Страсбурга така ж, як від Львова до Маріуполя, - сказав Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю французькому TF1 разом із головою Європейські ради Шарлем Мішелем. 

Він підкреслив, що Україна до 2014 року була нейтральною державою: «І незважаючи на це, Путін захопив Крим, частину Донецька і Луганська. Тому українська безпека знаходиться тільки в межах НАТО»

«А те, що стосується самої війни, то я прошу наших французьких друзів зрозуміти, що відстань від Львова до Страсбурга майже така сама, як від Львова до Маріуполя. Саме до того Маріуполя, де російські війська знищують населення України, яке, до речі, розмовляє майже на 100% російською мовою. Це нацистські злочини проти української держави», - підкреслив він. 

«Ніякої нейтральності в сучасному світі бути не може. Треба визначатися, де ти і з ким ти. Ми як Україна визначилися - ми з нашими європейськими друзями, ми з ЄС і ми з НАТО. І саме тому ми просимо підтримати Україну. Тому що якщо, не дай Боже, впаде Україна, - наступним буде ЄС. Але Україна не впаде», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua