Норма про е-декларування для громадських активістів має бути повністю скасована, - Андрій Парубій (відео)
понеділок, 2 квітня 2018, 20:05

Норма про електронне декларування для громадських активістів та іноземців, які є членами наглядових рад, має бути повністю скасована та декриміналізована.

Про це заявив Голова Верховної Ради, представник політичної партії “Народний фронт” Андрій Парубій за результатами засідання фракції.

Він зазначив, що законопроект щодо скасування законодавчої норми про декларування доходів громадськими активістами був поданий сьогодні до Верховної Ради і підписаний ним особисто, а також головами кількох фракцій, зокрема “Народного фронту” Максимом Бурбаком.

Парубій також зауважив, що дасть доручення профільному комітету і наполягатиме на тому, щоб він невідкладно розглянув цей законопроект. І тоді, незалежно від рішення комітету, парламент зможе внести до порядку денного та розглянути законопроект у сесійній залі.

“Яке б не було рішення комітету, воно дозволяє мені ставити його на розгляд Верховної Ради України і приймати рішення. Хочу наголосити, що я вважаю, що відтермінування і коригування е-декларування вже на сьогодні не має жодного значення. Ми маємо приймати рішучі і дуже зрозумілі рішення: повне скасування електронного декларування для громадських діячів, а також для іноземців, які є членами наглядових рад. І так само – декриміналізація для цієї категорії осіб”, - заявив Андрій Парубій.

У свою чергу перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук повідомив, що фракція визначилася щодо підтримки законопроекту про скасування е-декларування громадськими активістами, який був підписаний Головою Верховної Ради та керівником фракції.

“Ми будемо голосувати за скасування”, - заявив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua