Нова коаліційна угода розроблятиметься на базі попередньої з чіткими термінами та відповідальністю за її невиконання, - Леонід Ємець
п’ятниця, 25 березня 2016, 14:23

Текст нової коаліційної угоди буде розроблятися на базі попередньої, оскільки більшість її положень не втратили актуальності.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Леонід Ємець за результатами першого засідання робочої групи щодо розробки тексту нової коаліційної угоди і формування парламентської коаліції.

За його словами, також будуть встановлені чіткі терміни і відповідальність за невиконання положень коаліційної угоди.

Ємець зазначив, що під час засідання було вирішено не виключати з коаліційної угоди жодних положень, оскільки над цією угодою була проведена надзвичайно велика і кропітка робота.

Те ж саме, за його словами, стосується і роботи Конституційної комісії, яка, згідно з коаліційною угодою, має бути створена на базі парламенту, тоді як сьогодні ця комісія є дорадчим органом при Президенті і до парламенту немає жодного відношення.

"Від цього виникає величезна кількість конфліктів і проблем. І, власне, буксує сама реформа - як децентралізації, так і судової системи", - додав народний депутат.

Більше того, як зауважив Леонід Ємець, всі учасники робочої групи зійшлися на тому, що коаліційна угода у вигляді декларації є неефективною і потрібно чітко визначатися щодо термінів виконання і відповідальності за невиконання зазначених у цій угоді положень.

За його словами, обговорювалося декілька варіантів такої відповідальності, в тому числі і Прем’єр-міністра, і окремих міністрів, і парламенту в цілому, а також керівництва парламенту.

"Якщо питання коаліції перебуває зараз в юридичний та законодавчій  площині й потребує роботи робочої групи, то що робити з пропозицією Юрія Луценка про обрання прем’єром Володимира Борисовича Гройсмана - до кінця незрозуміло. Оскільки ми все-таки хочемо почути: чи це є офіційна позиція фракції, Президента, чи це є особиста позиція Юрія Віталійовича (Луценка)", - заявив Леонід Ємець.

У контексті цього народний депутат нагадав, що позиція "Народного фронту" щодо кандидатури Володимира Гройсмана на посаду голови Уряду буде сформована на найближчому засіданні фракції у понеділок, 28 березня.

Він також додав, що крім кандидатури на посаду Прем’єр-міністра фракція "Народний фронт" хоче почути конкретні прізвища міністрів, з яких буде сформовано Кабінет Міністрів.

"Вчора було анонсовано, що членами Кабінету Міністрів будуть особи з кристально чистою репутацією, непов’язані з олігархами. Я думаю, що всім українцям надзвичайно важливо знати ці прізвища для того, щоб перевірити, чи дійсно ці особи відповідають таким високим критеріям", - підкреслив парламентар.

"Однак, на нашу думку, абсолютно безвідповідально два тижні тому робити заяву про те, що є і прізвища, і голоси (під нового прем’єра), і потім два тижні водити всю державу за носа", - наголосив Леонід Ємець.

Крім того, він повідомив, що усі пропозиції фракцій, які взяли участь в обговоренні нового тексту коаліційної угоди, будуть сформовані у письмовому вигляді та надіслані до секретаріату робочої групи до 18:00 26 березня.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua