Арсеній Яценюк у Львові: Нова поліція – це нові відносини між правоохоронною системою і кожним громадянином (відео)
неділя, 23 серпня 2015, 11:12

У неділю, 23 серпня, у рамках робочого візиту на Львівщину Прем'єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк разом із Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим взяли участь в урочистій церемонії складання присяги працівниками підрозділів патрульної поліції Львова.

Глава Уряду підкреслив, що після міста Києва «до Львова прийшло нове обличчя української поліції, нове відношення держави до громадянина»: «Це не просто нова форма, це нова політика в спілкуванні. Це нові стосунки між правоохоронною системою і кожним українцем, кожним львів’янином».

«Зараз в Києві на вулицях порядок і навіть перестали пробувати давати хабарі новій українській поліції. Так кожного дня, крок за кроком, Україна змінюється», - зазначив він.

Арсеній Яценюк привітав львів’ян із тим, що такі зміни прийшли й до Львова: «Це ваша поліція, ваші захисники. Це ті люди, які допоможуть, захистять. Вони переживають за долю міста, за безпеку кожного львів'янина і за образ Львова як європейського, провідного і безпечного українського міста».

Глава Уряду звернувся до львів’ян допомагати новим патрульним поліцейським: «Закон єдиний як для поліцейського, так і для громадянина. Це ваша поліція, це ваш захист, це безпека кожної вашої родини і кожного громадянина країни».

Реформа української правоохоронної системи, наголосив він, - це один із елементів змін в країні: «Ці молоді хлопці і дівчата, які пройшли тренування, які мають зовсім іншу культуру спілкування з громадянами, інше відношення і інші знання, є першим суттєвим кроком в зміні в цілому правоохоронної системи і в системі юстиції».

«Ми не можемо обмежуватися тільки поліцією. Тому що в країні необхідні системні зміни в цілому як в правоохоронній системі, так і в системі юстиції. Так, у нас є нові поліцейські. Але нам потрібні і нові прокурори, нові судді і нова якість поваги до українського закону і поваги до кожного громадянина. Це той план, який сьогодні реалізовує українська влада, український Президент, Уряд, парламентська коаліція – ті, кого ви обрали», - наголосив він

Арсеній Яценюк назвав символічним те, що львівська патрульна поліція починає роботу в День Державного Прапора України. Він звернувся до нових патрульних: «Це ще одна висока відповідальність для кожного з вас. Люди дуже на вас сподіваються, вони вірять у вас. Та відповідальність, яка лягла на ваші плечі, є визначальною. Кожна людина буде дивитися вам в очі і очікувати допомоги і захисту. Саме для цього ми провели реформу пострадянської міліції і створили Національну поліцію держави».

Серед нових патрульних поліцейських є Ірина Кульчицька - невістка Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, загиблого в зоні АТО. Арсеній Яценюк вручив квіти Ірині Кульчицькій та висловив упевненість, що вона «продовжить подвиг» генерал-майора як заступник керівника львівської поліції.

По завершенні церемонії прийняття присяги Арсеній Яценюк запропонував присутнім напередодні Дня Незалежності виконати а капело, без супроводу оркестру, гімн України. Після цього вся площа заспівала державний гімн.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua