Арсеній Яценюк: Нова Військова доктрина України вперше чітко визначає противника і агресора, ким є РФ (відео)
вівторок, 1 вересня 2015, 15:04

Кабінет Міністрів України нещодавно схвалив нову Військову доктрину України. У проекті доктрини вперше за історію незалежності чітко визначений противник і агресор, ким є Російська Федерація, - заявив Прем’єр-міністр, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у вівторок, 1 вересня, в Одесі, де Глава Уряду взяв участь у відкритті багатонаціональних морських військових навчань «Сі Бриз-2015».

Він зазначив, що проект нової Військової доктрини направлений на розгляд Ради національної безпеки і оборони: «Президент підпише відповідний указ».

У рамках відкриття «Сі Бриз-2015» Арсеній Яценюк разом із Міністром оборони України Степаном Полтораком, Віце-адміралом Джеймсом Фогго, Командувачем 6 флоту ВМФ США, а також Надзвичайним та Повноважним послом США Джефрі Пайєтом відвідали фрегат ВМС України «Гетьман Сагайдачний» та есмінець США USS Donald Cook, які братимуть участь у навчаннях.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна пішла по шляху невідкладного реформування Збройних Сил. Одним із ключових завдань у рамках реформування ЗСУ, за словами Глави Уряду, є «забезпечення взаємних зв’язків між нашими американськими партнерами і українськими Збройними Силами».

Для того, щоби українська держава могла себе захистити, підкреслив він, необхідно повністю модернізувати Збройні Сили, в тому числі Військово-морські сили України.

Він зазначив, що відповідна державна програма передбачає будівництво чотирьох корветів.

«Уряд планує кошти на наступний рік для того, щоби бюджет національної безпеки і оборони був не нижчий, ніж бюджет поточного року», - повідомив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що військові морські навчання «Сі Бриз» – «це ще один доказ того, що Сполучені Штати Америки стоять разом із Україною в питанні захисту нашої територіальної цілісності і незалежності».

«Ми встановлюємо зв’язки не тільки політичні. Ми встановлюємо зв’язки в тому числі й людські завдяки таким навчанням, які зараз проводяться між Україною і Сполученими Штатами Америки», - додав він.

Подальші наші плани, за словами Арсенія Яценюка, передбачають інтенсифікацію спільної роботи, аби «зробити так, щоби Чорне море було безпечне і Російська Федерація, яка незаконно анексувала Крим, усвідомлювала, що будь-які незаконні дії будуть присічені нашими спільними зусиллями».

Відповідаючи на запитання журналіста Глава Уряду додав: «Ми маємо єдність з нашими партнерами країнами-членами НАТО, з американськими партнерами. Тому американські кораблі заходили, заходять і будуть заходити в українські територіальні води і ми будемо разом проводити спільні навчання, як ми це робимо».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua