Нові жорсткі санкції США проти Росії призведуть до повернення Україні Криму та Донбасу, - Антон Геращенко (відео)
вівторок, 8 серпня 2017, 13:03

Україна разом зі своїми західними союзниками повинна створити такі умови, за яких Росія з кожним роком буде платити внаслідок санкцій та своєї агресії проти України таку ціну, завдяки якій її економіка рано чи пізно виснажиться і їй доведеться повертати нам Крим та Донбас.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт” Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

Народний депутат також повідомив, що нещодавно він мав зустріч з офіційним представником Держдепартаменту США Куртом Уолкером і вважає його “одним з найбільш тверезо мислячих американських дипломатів, яких він бачив у своєму житті”.

За словами Антона Геращенка, під час зустрічі Курт Уолкер сказав, що “по-перше, для нього очевидно, що жодної громадянської війни в Україні немає, по-друге, очевидно, що Росія провела агресивну військову операцію проти України, і, по-третє, очевидно, що награбоване доведеться повернути”.

У зв'язку з цим представник фракції “Народний фронт” зазначив, що він спокійно ставиться до можливого візиту Курта Уолкера до Російської Федерації з метою переговорів, оскільки його завдання — знайти мирний шлях вирішення ситуації, до якої призвела агресія Росії. Через це, зазначив Геращенко, спеціальний представник Міністерства закордонних справ США “не може спілкуватися лише з Україною, він повинен та зобов'язаний спілкуватися і з російською стороною”.

“Він (Курт Уолкер) абсолютно адекватно мислячий американський дипломат, який бажає миру та добра нашій країні”, - додав Геращенко.

“Завдання Курта Уолкера — донести до російського керівництва (і йому це зараз буде дуже просто зробити), що Сполучені Штати Америки не визнали і ніколи не визнають захват Криму та Донбасу. І те, що Конгрес США ухвалив новий пакет санкцій проти Російської Федерації, в тому числі, пов'язаний з її агресією проти України, те, що цей пакет санкцій підписаний президентом Трампом, означає, що у найближчі роки та десятиріччя Росії не слід очікувати на пом'якшення своєї долі. Рано чи пізно Крим і Донбас доведеться повернути”, - заявив парламентар.

При цьому, як наголосив Антон Геращенко, завдання України — “повернути Крим і Донбас на власних умовах, без будь-яких зобов'язань перед Російською Федерацією”.

“Росія намагається нав'язати нам, щоб ми повернули собі Донбас на їх умовах. На їх умовах — це означає, щоб Донбас визначав майбутнє всієї України. Так не буде”, - наголосив народний депутат.

Крім того, за словами Антона Геращенка, “сьогодні Україна разом зі своїми західними союзниками повинна створити такі умови, за яких Росія з кожним роком буде платити через санкції, через свою агресію проти України таку ціну, завдяки якій її економіка рано чи пізно виснажиться і їй доведеться повертати нам Крим та Донбас”.

“В історії таке було не раз, коли агресор захоплював якусь територію, але під міжнародним тиском, під тиском обставин був змушений її повернути”, - додав він.

Разом з тим Антон Геращенко зауважив, що протягом останніх років українська армія поступово зміцнюється, а служба безпеки покращується”.

“Вже не можна порівняти з 2014 роком, коли Путін розраховував голими руками повністю захопити нашу країну. На сьогодні йому нападати на нас точно вже немає жодного сенсу, це буде плачевно”, - резюмував представник фракції “Народний фронт”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua