Новий Бескидський залізничний тунель - найбільший інфраструктурний проект України, - Віталій Корчик
четвер, 24 травня 2018, 18:09

Новий Бескидський залізничний тунель, який сьогодні, 24 травня, був введений в експлуатацію,  - це найбільший інфраструктурний проект України.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член парламентського Комітету з питань транспорту Віталій Корчик.

"Цей проект реалізовано завдяки послідовній роботі міністрів інфраструктури, представників "Народного фронту" Максима Бурбака та Володимира Омеляна. Вибухові роботи з прокладки тунелю розпочались у 2014 році, не зважаючи на виклики, які стояли перед Україною у той час",  -  зазначив народний депутат.

Віталій Корчик наголосив,  що чотири роки роботи будівельників  та залізничників завершились подією, яка ще більше поєднує Україну та Європу -  60% експортного потоку на залізниці прямує через Бескидський тунель.

Він також підкреслив, що відкриття тунелю стало можливим завдяки підтримці іноземних партнерів - Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, продемонструвало синергію нової української влади та ЄС.

Пропускна здатність нового тунелю - понад 100 поїздів на добу, що вдвічі більше, ніж міг забезпечити старий тунель. Майже втричі збільшиться швидкість руху поїздів, а це означатиме зростання обсягів експортного потоку.

Новий тунель обладнаний сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, пристроями автоматизованої системи управління тунельними процесами, засобами автоматичного блокування та зв’язку, пожежної безпеки.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua