Новий гендиректор «Укрнафти» має зробити публічну заяву, що не отримуватиме жодних інших коштів, окрім передбаченої контрактом зарплатні, – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 18 вересня 2015, 14:49

Новий гендиректор «Укрнафти» Марк Роллінз після підписання контракту повинен зробити публічну заяву, «що окрім тих коштів, які він отримуватиме по контракту у вигляді заробітної платні і бонусу, він не буде отримувати жодних інших фінансових ресурсів від жодних сторін цієї угоди», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк, виступаючи в Парламенті у п’ятницю, 18 вересня.

«Щоб не було так, що за спиною є якась прихована угода, і хтось буде мати вплив на керівника «Укрнафти», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що така публічна заява, якщо вона порушена, «є предметом розгляду в міжнародних судах».

Глава Уряду зазначив, що вже звернувся з цим до  Міністра енергетики та вугільної промисловості  і Голови правління НАК «Нафтогаз» України.

Арсеній Яценюк нагадав, що Парламент ухвалив урядовий законопроект щодо повернення державного контролю над компанією «Укрнафта», 51% якої належить державі, а 49% - приватним акціонерам: «Були проведені загальні збори акціонерів. У результаті проведення зборів була обрана незалежна фігура - Марк Роллінз, який повинен очолити «Укрнафту».

Минулого тижня, підкреслив Глава Уряду, він разом із Головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим провів зустріч із Марком Роллінзом.

Арсеній Яценюк підкреслив, що основна затримка в підписанні контракту «була пов’язана з ключовим пунктом – це відповідальність голови правління «Укрнафти» за виплату дивідендів, і не тільки за виплату дивідендів, але й взагалі на фінансово-господарську діяльність компанії».

Загальний обсяг невиплачених дивідендів «Укрнафти», нагадав він, за 2013 рік становить 1 мільярд 780 мільйонів гривень, а за 2014 рік, до розподілу на частини прибутку держави, - близько 600 мільйонів гривень.

Після проведених переговорів, повідомив Арсеній Яценюк, майбутній голова правління «Укрнафти» погодився включити відповідний пункт до контракту.

«Кабінет Міністрів України розглянув питання і підтримав позицію Міненерговугілля і НАК «Нафтогаз України» щодо схвалення цього контракту, і на 28 вересня призначена спостережна рада, яка саме затвердить контракт», - наголосив Арсеній Яценюк. 

Після вступу в силу контракту і після вступу Марка Роллінза на посаду він має 30 днів на повну заміну правління: «Він несе повну відповідальність за діяльність компанії».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua