Новий Трудовий кодекс збільшує гарантії для працівників, - Олександр Дроздик
понеділок, 9 листопада 2015, 16:10

У проекті Трудового кодексу України, який був прийнятий парламентом у першому читанні, не лише збережено гарантії для працівників, а й збільшено їх.

На цьому наголосив член Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, народний депутат фракції «Народний фронт» Олександр Дроздик під час круглого столу «Проект Трудового кодексу України: правові новації для бізнесу», який відбувся в понеділок, 9 листопада.

Під час обговорення Олександр Дроздик звернув увагу на необхідності якнайшвидшого реформування трудового законодавства України та підкреслив, що до прийняття проекту кодексу у першому читанні передувала велика робота в комітеті.

«Авторами проекту кодексу було проведено низку зустрічей у Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, на яких обговорювалися позиції всіх сторін соціального діалогу – держави, профспілок та роботодавців. Було досягнуто згоди щодо положень проекту, що стало можливим прийняття його за основу в залі парламенту 5 листопада цього року», - підкреслив голова підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення.

Олександр Дроздик зазначив, що окремі положення проекту кодексу будуть більш чітко визначені до другого читання, однак, вже зараз він забезпечує певний баланс між інтересами роботодавців та працівників.

Окрім того, він спростував чутки, які побутують у суспільстві щодо окремих положень проекту Трудового кодексу України.

«Жодних утисків чи зменшення прав жінок та інвалідів у проекті не існує, і не може існувати. Також для всіх працівників збережено 40-годинний робочий тиждень, а основна щорічна відпустка збільшиться до 28 днів», - наголосив Олександр Дроздик.

Зокрема, проект передбачає окрему норму, яка забороняє роботодавцю примушувати працівника до звільнення. Також за працівником збережено право захисту від незаконного звільнення, а звільнення працівника, члена профспілки, в окремих випадках з ініціативи роботодавця, відбуватиметься за погодженням з профспілковим органом.

Під час круглого столу Олександр Дроздик підкреслив, що Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення готовий до плідної співпраці щодо удосконалення проекту Трудового кодексу до другого читання: «Разом із соціальними партнерами ми обговоримо пропозиції бізнесу та відпрацюємо всі спірні моменти».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua