Новий закон про освіту має передбачати більшу автономію для шкіл, – Арсеній Яценюк (відео)
неділя, 4 жовтня 2015, 15:11

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до педагогів надавати свої пропозиції до законопроекту про освіту. Про це він сказав у «10 хвилинах» в неділю, 4 жовтня.

«Прошу свої пропозиції надсилати персонально Міністру і персонально голові комітету», - сказав Глава Уряду. 

Він підкреслив, що в рамках реформування середньої освіти вже напрацьовано низку пунктів, які будуть відображені в новому законі.

«Треба переходити на обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах по всій Україні. Це вже зроблено в Києві, зараз проходить експеримент у Чернівцях. Ми це розповсюджуємо на всю Україну», - підкреслив Глава Уряду.

Крім того, потрібно запровадити систему стимулів для вчителів: «Чим краще ти навчаєш дітей, чим кращі в тебе результати, тим вища в тебе заробітна платня. І це може стати частиною контракту між вчителем і школою».

«Школа потребує більшої автономії. Менше тиску з боку органів влади і більше можливості для директора і для педагогічного колективу підбирати собі як тих людей, з ким вони хочуть працювати, так і мати можливість витрачати власні кошти на ті потреби, які вони вважають першочерговими», - підкреслив він. 

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності в наступному році розширювати програму інформатизації шкіл.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua