Новообраний президент показав зневажливе ставлення до Конституції України, - Андрій Тетерук (відео)
п’ятниця, 24 травня 2019, 16:24

Указ новообраного президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради восьмого скликання продемонстрував зневажливе ставлення очільника держави до Основного закону, що в майбутньому може призвести до узурпації влади в країні.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під стінами Конституційного Суду.

Він прокоментував внесення до КСУ подання за підписом 62 народних депутатів про визнання неконституційним указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

"Новообраний президент, коли йшов на вибори, демонстрував, що буде інакшим, ніж попередні очільники держави. Однак зараз ми бачимо зухвале ставлення до Конституції. Ми вже маємо негативний приклад того, як президенти зневажали Основний закон, і які це мало наслідки. Це має стати уроком для новообраного президента, який з перших днів своєї каденції, очевидно, порушує норми Конституції та інших законів України. Зокрема тим, що призначає чиновників з грубим порушенням законодавства", - сказав Тетерук.

Він також закликав Зеленського бути гарантом Конституції, а не тим, хто розпоряджається нею на власний розсуд, оскільки такі протиправні кроки можуть стати загрозою принципам верховенства права в Україні.

"Користуючись нагодою, хочу звернутися до президента Зеленського із закликом бути, по-перше, гарантом Конституції, як його на те уповноважив народ. По-друге, гарантувати, що Україна залишатиметься країною вільних можливостей і верховенства права для кожного – від пересічного громадянина до чиновників найвищої ланки. Саме для того його обрали, щоб продемонструвати здатність влади до змін", - наголосив Андрій Тетерук.

Наостанок народний депутат застеріг президента від узурпації влади в державі та закликав Зеленського не стати частиною олігархічної системи, а руйнувати її.

"Натомість ми бачимо абсолютно заангажоване ставлення до Конституції та законів держави, намагання використовувати їх на власний розсуд. Ми вбачаємо в цьому перші кроки з узурпації влади. Це треба припиняти в зародку, доки негативні процеси не стали незворотними. Висока довіра українського народу до новообраного президента може обернутись різким падінням рейтингу. Президенте, схаменіться, станьте гарантом Конституції, станьте викликом старій олігархічній системі, а не її частиною", - звернувся до новообраного президента представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua