О. Турчинов із Промзони Авдіївки: Ми повинні бути готовими відповісти на будь-які провокації російських гібридних військ вздовж всієї лінії зіткнення (відео)
середа, 1 лютого 2017, 17:18

Через загострення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів Політичної партії "Народний фронт" Олександр Турчинов за дорученням Президента України прибув до місця ведення активних бойових дій в районі Авдіївки, де провів наради з військовим керівництвом та керівниками правоохоронних структур і з керівництвом Донецької військово-цивільної адміністрації та ДСНС.

Під час наради з керівництвом Донецької військово-цивільної адміністрації та ДСНС обговорювалися питання відновлення пошкодженої цивільної інфраструктури Авдіївки, забезпечення регіону теплом та електроенергією, проведення ремонтних робіт та надання допомоги постраждалим громадянам.

Секретар РНБО України висловив задоволення роботою Антикризового штабу, який очолює голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. В Авдіївці завершуються роботи з відновлення водо- та енергопостачання. Також розпочалися роботи з відновлення ліній електропередач, після завершення яких місто працюватиме в звичайному режимі.

За інформацією керівництва Антикризового штабу, завдяки скоординованим та чітким діям всіх служб жодна людина в Авдіївці не замерзла, життя в місті повертається до звичайного режиму, тому зараз для евакуації населення підстав немає.

Олександр Турчинов також відвідав наметове містечко, що працює цілодобово. Працівники ДСНС надають там мешканцям гуманітарну допомогу (безкоштовне харчування, обігрів та меддопомогу).

З військовим керівництвом та керівниками правоохоронних органів Секретар РНБО України обговорив ситуацію, що склалася вздовж лінії зіткнення через масштабні провокації російських гібридних військ.

За словами Олександра Турчинова, системні провокації відбувалися в багатьох місцях вздовж усієї лінії зіткнення.

«Здійснюються активні обстріли наших позицій та спроби атакувати наші оборонні рубежі. Ворог, окрім забороненої Мінськими угодами важкої артилерії та мінометів, почав активно застосовувати танкові підрозділи та реактивні системи залпового вогню», - сказав він, додавши, що в більшості випадків вогонь ведеться «підступно з жилих кварталів окупованих міст».

Секретар РНБО України наголосив, що найнебезпечнішою залишається ситуація в районі міста Авдіївка, «де відбувається безпрецедентна кількість обстрілів наших позицій, об’єктів цивільної інфраструктури та жилих будинків».

«Навіть сьогодні, - зазначив він, - з п'ятої до дев'ятої ранку російські гібридні війська здійснили чотири штурми наших позицій. У проміжках між штурмами вони здійснювали потужні обстріли з використанням РСЗВ «Град». Постраждало і саме місто Авдіївка - зруйновано 20 цивільних будинків».

«Всі спроби наступу бойовиків були зірвані професійними діями наших військових», - зазначив він, додавши, що ворог зазнав значних втрат і був змушений відступити.

Секретар РНБО України також працював на передовій лінії оборони, в Авдіївській Промзоні, де відбуваються найактивніші бойові зіткнення.

На передньому рубежі оборони Олександр Турчинов, поспілкувавшись з офіцерами та солдатами, перевірив забезпеченість позицій наших військових, звернув особливу увагу на питання захисту та забезпечення особового складу з урахуванням виконання бойових завдань за несприятливих погодних умов, зокрема, в умовах низьких температур.

Перед військовими поставлено завдання щодо уточнення оперативних планів у разі проведення наступальних операцій російськими гібридними військами з урахуванням підготовки ефективних контрнаступальних дій.

«Через агресивні дії російських гібридних військ, які свідомо йдуть на загострення ситуації, ми маємо бути готовими відповісти на будь-які провокації вздовж всієї лінії зіткнення», - підсумував Секретар РНБО України.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua