Облгази Фірташа незаконно отримали 3 млрд гривень бюджетних коштів, – Тетяна Чорновол (відео)
четвер, 24 травня 2018, 13:07

За допомогою нової схеми фіктивних поставок газу група олігарха Дмитра Фірташа незаконно отримала 3 млрд грн бюджетних коштів, які було виділено в якості субсидій на газ для населення.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на брифінгу у парламенті.

За її словами, з початку поточного року почав діяти новий порядок розрахунку субсидій: тепер обсяг субсидії на газ розраховується не на підставі актів звіряння, а на підставі звітів, які подають облгази.

"Тобто той обсяг, який "намалюють" облгази, має бути погашений державними субсидіями", – пояснила народний депутат.

Представник "Народного фронту" також зазначила, що з початку року, коли облгази отримали можливість штучно завищувати обсяг газу, який має бути погашеним за допомогою субсидій, вони також збільшили обсяги закупок газу у приватних компаній, які належать Фірташу.

"Тобто вони на папері показали, що обсяг закупівлі газу в компаній, афільованих із Фірташем, зріс у п’ять разів. Але цей газ не був поставлений – держава має документи, що поставка цього газу газопроводами не відбулася, а це означає, що відповідні кошти було скеровано компаніям Фірташа просто як передплата", – наголосила народний депутат.

"Наразі лише за кілька місяців така махінація вже з’їла 3 млрд грн субсидій – вони пішли на благодійну підтримку олігархічної групи Фірташа. Ця схема має припинити існування", – резюмувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua