Одним із головних напрямків 2016 року буде відновлення потенціалу української ППО, - Секретар РНБО (відео)
четвер, 3 грудня 2015, 22:29

Відновлення потенціалу повітряних сил протиповітряної оборони - це один з головних пріоритетів, якому було присвячене окреме засідання РНБО. Про це сказав Секретар РНБО, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов в інтерв'ю «5 каналу».

За його словами, саме в 2016 році одним із головних напрямів буде відновлення потенціалу нашої протиповітряної оборони. «Це не є державною таємницею, але коли Росія розв'язала агресію проти України, у нас на той час фактично були знищені Збройні Сили, і найбільш постраждали підрозділи, пов'язані з ППО», - сказав Олександр Турчинов.

Він підкреслив, що протиповітряна оборона України системно знищувалась протягом десятків років. «Станом на 1992 рік ми мали 111 військових аеродромів. Зараз залишилось 28. Кількість винищувачів зменшилась в 10 разів», - пояснив він.

Секретар РНБО також зауважив в інтерв'ю, що рішення щодо зняття з бойового чергування комплексів С-330 або «Бук» «підписували, на превеликий жаль, не тільки міністри в уряді часів Януковича, але і ті, які називали себе представниками демократичних сил».

«Коли ми згадуємо пуски крилатих ракет повітряного базування зі стратегічних бомбардувальників, то слід сказати, що Україна також мала стратегічні бомбардувальники, які були віддані за безцінь ще на початку 2000-х років Російській Федерації, списуючи штучні газові борги тощо», - заявив Олександр Турчинов, додавши, що разом з цими літаками було віддано «близько півтисячі крилатих ракет Х-55 - саме тих ракет, якими Росія атакує сьогодні Сирію».

Олександр Турчинов зазначив також, що оскільки Україна знаходиться в епіцентрі, який в Кремлі називають «зоною своїх стратегічних інтересів», наші військові вивчають стратегію і тактику РФ щодо завдання ударів з повітря. 

«Ми розуміємо, що Росія у разі ескалації конфлікту на Сході нашої країни, або на будь-якій ділянці російсько-українського кордону, може застосовувати авіацію. І ми повинні бути до цього готовими. І, безумовно, коли агресія буде з повітря, ми будемо захищати себе, знищуючи агресора в повітрі», - підкреслив він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua