Однією з вимог до нових садків має бути архітектурна доступність для дітей з особливими потребами, - Лілія Гриневич
субота, 19 серпня 2017, 12:06

Однією з вимог до нових дитячих садочків має бути архітектурна доступність для дітей з особливими потребами.

На цьому наголосила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич.

«За останні декілька років нам вдалося значно скоротити чергу. Погляньте, яка динаміка протягом трьох років. 2014 рік - 95,5 тисяч дітей в черзі, 2015 рік -  90,5 тисяч дітей, 2016 рік -  78,4 тисячі. Зрештою, наразі ми маємо  65,2 тисячі дітей в черзі у дошкільні заклади. Передусім, ми змогли це зробити завдяки децентралізації - на місця був переданий значний фінансовий ресурс. І дошкілля, що повністю фінансується з місцевого бюджету, почало отримувати повноцінні вкладення», - повідомила Лілія Гриневич.

Цього року створено 9,9 тис. місць у дошкільних навчальних закладах, до того ж черга скоротилася на 13 тис. місць.

«Таке скорочення черги також спричинено тим, що ми почали активніше заохочувати приватну ініціативу у дошкіллі. Ми спростили санпіни, працюємо над новими умовами ліцензування – усе це створює підґрунтя для розвитку приватних садочків», - додала Лілія Гриневич.

Вона розповіла, що за останній рік також значно збільшилася кількість інклюзивних груп у дошкільних закладах. Станом на 1 січня 2016 року в Україні функціонувало у дитячих садках 116 інклюзивних груп, які відвідували 1 тис. 774  дитини. До того ж зараз в інклюзивних групах навчається 4 тис. 731 дитина.

«Вже йшлося про те, що потрібно активно будувати нові садочки. Однією з вимог до них має бути архітектурна доступність для дітей з особливими потребами», - підкреслила міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua