Одномоментних реформ не буває, - Андрій Парубій
п’ятниця, 20 листопада 2015, 15:01

В Україні відбуваються реформи, хоча і триває боротьба між старою і новою Україною. Особливо вони відчутні на прикладі нової поліції та роботі МВС.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» заявив Перший заступник голови Верховної  Ради,  представник «Народного фронту» Андрій Парубій.

«Пригадую, коли формували перші добровольчі батальйони Нацгвардії. Багато хлопців сказали: ні, ми туди не підемо. Усі говорили - менти погані, їх всіх треба познімати. Я кажу: хлопці, йдемо в підрозділи МВС; вони у відповідь: в менти не підемо. От таке просте було питання: звідки візьмуться нові міліціонери - з Марсу ми їх випишемо, чи з якої країни?», - нагадав про перші дні післяреволюційних подій в країні Андрій Парубій.

За словами першого віце-спікера,  окрім бажання швидких змін ще має бути їх механізм.

«Звідкись мали би взятися пару сот тисяч нових підготовлених людей. Чи це можливо? Кажу вам, як людина, яка займалась управлінням: неможливо», - зауважив представник «Народного  фронту».

«Але поетапне, еволюційне перетворення відбувається. І тут велика подяка і Авакову, що добровольчий батальйон МВС є в кожній області. Змогли ж створити нову поліцію, де дуже багато нових людей, іде поетапне введення нових форм і відхід старих. Це - еволюційний процес, зупинити який є вкрай небезпечно. Не буває це швидко і одномоментно, інакше це ніяк не реформи», - сказав в інтерв’ю політик.

«Тих молодих хлопців треба було зібрати, навчити, організувати, щоб навчали їх і американські інструктори, і європейські, мотивувати і випустити на вулицю. І це не в один день робиться. Це довга, тривала, важка, виснажлива праця. Але, безсумнівно, йде заміна старих форм на нові форми. Йде поступово, йде поетапно», - резюмував Андрій Парубій. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua