Окремі політики маніпулюють питанням введення воєнного стану, - Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 7 лютого 2017, 13:57

Навколо питання введення воєнного стану сьогодні здійснюється багато маніпуляцій, в тому числі і з боку тих політиків, які у 2014 році закликали не чинити опір Російській Федерації.

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт», член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук у коментарях журналістам.

Він нагадав, що згідно закону рішення щодо введення воєнного стану спочатку обговорюється на Раді національної безпеки і оборони і приймається Президентом, і лише після того затверджується парламентом.

За його словами, для ухвалення такого важливого рішення потрібно вивчити багато складових.

«Певні політичні сили намагаються маніпулювати громадською думкою, обговорюючи саме введення воєнного стану. Хочу нагадати, що навіть окремі політики в 2014 році малі всі підстави, щоб проголосувати за це, але чомусь вони підігравали тому, щоб Україна не чинила спротив Російській федерації (заяви Юлії Тимошенко на засіданні РНБО у 2014 році, - Ред.). Сьогодні ж думка є абсолютно протилежною. Такі коливання є розхитуванням ситуації, розхитуванням нашого суспільства, яке, навпаки, потребує сьогодні єднання», - наголосив політик.

Він додав, що таке розхитування грає лише на руку Росії, яка сконцентрувала потужні збройні сили на кордоні з Україною і регулярно обстрілює нашу територію, як це зараз відбувається в Авдіївці та на інших ділянках фронту.

Перший заступник керівника фракції «Народний фронт» заявив, що Збройні Сили України зараз надійно захищають усю лінію розмежування та ефективно стримують наміри російсько-терористичних військ просунутися вглиб нашої території. Водночас Кремль постійно намагається вплинути на український політикум зсередини для того, щоб ослабити Україну.

«Російська Федерація накопичує військовий потенціал і тримає поблизу кордону значні угруповання. За допомогою сили вони намагаються зламати український політикум, Україну зсередини. Тому ще раз хочу підкреслити, що найголовнішим гарантом нашого суверенітету на сьогодні є наші Збройні Сили, наші добровольці, які зараз захищають наші землі. Ми робимо все можливе, щоби посилювати безпековий сектор нашої країни, аби не давати Російській Федерації можливості диктувати свої умови за допомогою сили. Ми спроможні захистити себе!», - підсумував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua