Окупанти на Донбасі вбивають священників, - Віктор Єленський (відео)
середа, 8 лютого 2017, 13:46

На тимчасово окупованих територіях України - у Криму та на Донбасі - відбуваються грубі порушення свободи совісті та релігійної свободи, зокрема вбивства священників та конфіскація бойовиками молитовних будинків для перетворення їх на казарми.

Про це заявив заступник голови Комітету ВР з питань культури і духовності, представник фракції "Народний фронт" Віктор Єленський у парламенті під час брифінгу, присвяченому результатам участі групи народних депутатів у Міжнародному форумі миру, безпеки і розвитку людства, що відбувся нещодавно у Сеулі (Південна Корея).

Він зазначив, що народні депутати України під час своїх виступів на форумі підняли такі важливі теми, як агресія Росії проти України та опір нашої держави цій агресії, гумананітарні проблеми та геополітічні виклики, які постали перед Україною, Європою та всім світом. Як відзначив Єленський, "ці теми викликали колосальну увагу і зацікавленність учасників цього форуму".

За словами Віктора Єленського, у форумі взяли участь представники країн практично з усіх континентів і "більшість з них нічого не знали про те, що зараз відбувається навколо України або мали ці уявлення з Russia Today (пропагандистський канал іномовлення РФ. - Ред.).

"Тому виступи наших народних депутатів, зокрема мій, Антона Геращенка (фракція "Народний фронт) та іншіх, мали надзвичайно велике значення для розкриття України", - наголосив Єленський.

Так, за словами представника фракції "Народний фронт", скориставшись присутністю на форумі великої кількості авторитетних релігійних діячів, учасники української делегації порушили важливі гуманітарні питання.

"Ми підняли питання про грубі порушення свободи совісті та релігійної свободи на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу, про молитовні будинки, які конфісковані бойовиками і перетворені на казарми, про священників і пасторів, які були вбиті в Слов'янську та інших місцях до того, як українська армія їх звільнила, а також про те, що робить українська влада для утвердження реальних принципів свободи совісті в нашій країні", - наголосив Віктор Єленський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua