Олег Медуниця: Урядова кампанія з надання субсидій на оплату комунальних послуг демонструє значний успіх (відео)
четвер, 12 листопада 2015, 15:48

Осіння урядова кампанія з надання населенню субсидій на оплату комунальних послуг успішно стартувала та демонструє позитивні результати.

Про це заявив представники фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань бюджету Олег Медуниця.

«Почався опалювальний сезон, і ми маємо інформацію, що органи виконавчої влади справилися з обов’язком видачі субсидій населенню України. Ті ініціативи Уряду, які були підтримані Верховною Радою, зокрема, щодо збільшення об’ємів державного фінансування, спрямованого на субсидії, а також спрощення процедури надання субсидій, дали надзвичайно позитивний результат», - сказав він.

«Ми зараз отримуємо сотні сигналів зі всієї України, що люди дуже задоволені тим, що отримують ці субсидії з Державного бюджету. В деяких випадках люди платять за комунальні послуги менше, ніж у минулому році», - наголосив народний депутат.

Крім того, Олег Медуниця зазначив, що вдалося також ліквідувати проблему дефіциту Державного бюджету.

«Ми більше не субсидуємо з Державного бюджету природні енергетичні монополії, а даємо гроші саме тим людям, які цього потребують. Даємо гроші навіть коли люди орендують житло (цього не було раніше), коли хочуть купити тверде паливо, наприклад дрова, на що вони ніколи не отримували субсидій», - наголосив він.

Так само, за словами Медуниці, отримали право на субсидії  родини, в помешканнях яких прописано більше людей, ніж там насправді проживає, а також ті громадяни, які володіють особистим автотранспортом чи земельним паєм.

Представник фракції «Народний фронт» також повідомив, що певна категорія громадян навіть отримує субсидії готівковими коштами, які перераховують на банківську картку чи видаються у відділеннях «Укрпошти».

Загалом, як зазначив Медуниця, в деяких регіонах до 50% сімей вже отримують субсидії.

«Тому ми вважаємо, що ця урядова реформа щодо надання субсидій відбулася успішно. Ми бачимо по платіжках, що деякі родини отримують до двох тисяч гривень субсидій на місяць на оплату комунальних послуг і, відповідно, платять значно менше, ніж платили б, якби цих субсидій не було», - наголосив Олег Медуниця.

У свою чергу інший представник фракції «Народний фронт» Андрій Река зауважив, що на сьогоднішній день, на жаль, багато українських громадян не до кінця розуміють механізм надання субсидій, а отже і переваги, які вони разом з цим отримують.

«Сьогодні політики використовують таке незнання та непоінформованість людей і травлять їх проти Уряду. Треба це припинити шляхом інформування людей. Раджу, щоб соціальні працівники пішли по хатах і квартирах та роз’яснили людям цю інформацію», - наголосив Андрій Река.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua