Олег Медуниця: Завдяки "Народному фронту" у проекті держбюджету-2018 збільшено видатки на оборону, а зарплати вчителів зростуть на 25% (відео)
четвер, 21 вересня 2017, 11:33

Проект бюджету-2018 прописав підвищення мінімального прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати і є оптимальним, аби приймати його за основу, а далі покращувати.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член комітету з питань бюджету Олег Медуниця, коментуючи журналістам основні показники бюджету.

"Там є те, на чому наполягав "Народний фронт". Це збільшення видатків на оборону, збільшення заробітної плати вчителів на 25%, тому ми готові за основу приймати основні показники бюджету, але з деякими деталями ще готові попрацювати", -- заявив Медуниця.

"Так, необхідно говорити про збільшення заробітних плат для лікарів, оскільки у нас виникла диспропорція між заробітними платами вчителів та лікарів. Якщо у цьому році ми підвищили вчителям зарплату на 25%, то у вчителів з наступного року вона зростає лише на 12%", - пояснив народний депутат.

Представник "Народного фронту" також звернув увагу на позитивні показники проекту бюджету-2018: збільшується прожитковий мінімум, збільшується мінімальна заробітна плата більш ніж на 500 гривень.

"Це дасть кумулятивний ефект для збільшення надходжень до місцевих бюджетів за рахунок податків на доходи фізичних осіб, а також збільшення надходжень до Пенсійного фонду", - зауважив Олег Медуниця, повідомивши, що після ухвалення пенсійної реформи  видатки із бюджету на Пенсійний фонд будуть скорочуватися.

"Менше дотуємо його і Пенсійний фонд сам зароблятиме кошти для підвищення пенсій, які плануються уже з 1 жовтня 2017 року", - підкреслив Олег Медуниця.

Член бюджетного комітету також назвав спекуляціями розмови окремих політичних сил щодо курсу 29,3 гривні до долара, закладеному в проект бюджету-2018.

"Фахівцям очевидно, що це розрахунковий курс долара, це не значить, що курс долара буде саме таким з 1 січня чи протягом року. Тому уряд вчинив абсолютно правильно, коли заклав такий курс аби уникати дефіциту бюджету", - резюмував Олег Медуниця.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua