Олег Медуниця звернувся до жителів Сумщини у зв`язку із запровадженням на території області воєнного стану (відео)
середа, 28 листопада 2018, 12:19

Сумщина є однією з 10 областей, на території яких з 28 листопада запроваджується воєнний стан. Народний депутат фракції "Народний фронт" Олег Медуниця  (округ м. Суми) з метою збереження громадського спокою поінформував громадян, що означає введення воєнного стану для жителів Сумської області.

Як повідомили в прес-службі Сумської обласної партійної організації НФ, народний депутат запевнив, що повсякденне життя мешканців Сумщини суттєво не зміниться.

Що означатиме для жителів Сумщини введення воєнного стану

Перше. Підвищений рівень безпеки і контролю з боку військових та правоохоронних органів. Зокрема, це посилення паспортного контролю на пунктах перетину кордону; посилення вуличного патрулювання в населених пунктах; посилення контролю за дотриманням громадського порядку.

Друге. На період дії воєнного стану, з метою збереження громадського порядку та спокою, забороняється проведення масових акцій, мітингів, зібрань.

Третє. Приведення збройних сил до бойової готовності. Це означає проведення переобліку та уточнення особистих даних боєздатного населення. Наголошую, що мобілізація ані в Сумській області, ані в Україні наразі не оголошена. Залучення населення до проходження служби в лавах збройних сил відбудеться лише у разі появи відповідного розпорядження Президента України – Головнокомандуючого.

Четверте. Запровадження комендантської години за умови виникнення наземної загрози з боку Російської Федерації. Відповідні рішення приймаються місцевими органами влади за узгодженням із військовими. Про такі рішення влада попереджає населення заздалегідь.

П’яте. У разі виникнення наземної загрози з боку агресора, військові та Нацполіція матимуть право на вилучення матеріальних цінностей у населення та організацій на потреби армії. Такі вилучення можуть відбуватися виключно на законних підставах, з укладенням відповідних документів прийому-передачі з метою подальшого відшкодування збитків з боку держави.

Що зміниться для мешканців Сумщини у повсякденному житті після введення воєнного стану

Повсякденне життя мешканців області не змінюється. Воно нічим не відрізняється від повсякденного життя громадян з інших областей України, на території яких воєнний стан не запроваджено. Усі органи влади та місцевого самоврядування діють у штатному режимі. Наш ворог після Російської Федерації – це внутрішня паніка та штучно спровокований дефіцит. Тому головне – збереження повного громадського спокою і звичайний безперебійний робочий процес кожного сумчанина на своєму робочому місці.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua