Олександр Горбунов: Інклюзивні майданчики мають з`явитися у кожному мікрорайоні Кропивницького (фоторепортаж)
п’ятниця, 19 квітня 2019, 14:19

За підтримки народного депутата фракції "Народний фронт" Олександра Горбунова у Кропивницькому відкрили перший інклюзивний майданчик.

Облаштували його за кошти державного бюджету, які були спрямовані за підтримки представника НФ, повідомили в прес-службі Кіровоградської обласної партійної організації.

Цей майданчик унікальний для міста тим, що орієнтований першочергово на малечу з інвалідністю. Тепер відпочивати тут зможуть дітки з порушенням опорно-рухового апарату та іншими вадами здоров’я. І найголовніше, кажуть батьки, це те, що він розташований поруч зі звичайним майданчиком.

Реалізувати цей проект вдалося завдяки наполегливості та небайдужості матусь дітей з особливими потребами. Адже рік тому саме вони створили ініціативну групу "Кропивницький доступний дітям" та взялися самотужки збирати кошти на його облаштування. 

За словами заступника голови громадської організації "Серце матері" Марини Малухіної, проводили різноманітні ярмарки та інші заходи - і таким чином за три місяці зібрали 10 тисяч гривень з необхідних двохсот. Звичайно, цієї суми було недостатньо, щоб облаштувати інклюзивний майданчик. Тому прийняли рішення написати колективне звернення до народного депутата.

"Олександр Горбунов підхопив нашу ініціативу та допоміг втілити її у життя. Буквально через декілька днів після звернення відбулася зустріч, під час якої ми обговорили, якими мають бути елементи дитячого майданчика та його вартість. Майданчик привезли ще декілька місяців тому і ми чекали, коли буде сприятлива погода, щоб його встановити. Його поява дуже важлива для мене як для мами. Тепер ми зможемо більше спілкуватися з батьками. І найголовніше, я сподіваюсь, що спілкування мого сина з іншими дітками дасть йому лише позитивні емоції, емоційний розвиток, він буде більше усміхатися та йти на контакт", – розповіла Марина Малухіна.

Народний депутат України Олександр Горбунов наголосив, що встановлювати інклюзивні майданчики у Кропивницькому будуть і надалі. Вони мають з'явитися у кожному мікрорайоні нашого міста.

"Я щасливий бачити сьогодні усміхнені обличчя дітей та батьків. Цей інклюзивний майданчик у Ковалівському парку ми ще вдосконалимо. Для зручності дітей, які пересуваються на інвалідних візках, облаштуємо гумове покриття. Ми продовжуємо нашу роботу далі і найближчим часом в рамках проекту "Спортивне місто – здорова нація" встановимо інклюзивний майданчик на території Спецшколи №1. Стосовно цього питання будемо і надалі радитись з батьками", – заявив Олесандр Горбунов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua