Олександр Горбунов пояснив зміни в межах районів Кіровоградської області
п’ятниця, 30 листопада 2018, 14:29

Народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Горбунов та експерт Центрального офісу реформ Юрій Ганущак провели спільну прес-конференцію у Кропивницькому на тему: "Про зміну меж районів Кіровоградської області".

Як повідомили в прес-службі Кіровоградської  обласної партійної організації НФ, в рамках децентралізації в Кіровоградській області мають утворити до 2020 року три райони: Кропивницький, Олександрійський та Голованівський.

"В країні триває процес децентралізації і процес створення нових територіальних об’єднань. Новостворені ОТГ перебирають на себе майже всі повноваження, які належали до компетенції районних рад. Таким чином, функціонування останніх стає неефективним через фактичну відсутність чи істотне зменшення функцій. Це створює соціальну напругу та непрості відносини між районною ланкою влади та новоствореними громадами", - повідомив Олександр Горбунов.

За словами народного депутата, тому й настали передумови для зміни меж існуючих районів.

"Врахувавши створені госпітальні округи, згідно поданих пропозицій ОДА та затверджених Кабінетом Міністрів, території були взяті за основу майбутніх нових утворень. Для населення області це серйозний крок. І тому я ще і ще раз прошу долучитись до обговорення цього питання усіх зацікавлених, аби прийняти кінцеве та правильне рішення", - пояснив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua