Олександр Кодола: Нацбезпека, переобрання ЦВК та ухвалення нового Виборчого кодексу – головні завдання осінньої сесії (відео)
четвер, 30 серпня 2018, 14:17

Найголовнішими завданнями чергової сесії Верховної Ради будуть питання національної безпеки, переобрання Центральної виборчої комісії, ухвалення нового Виборчого кодексу та законопроектів, необхідних для співпраці з Європейським Союзом та НАТО.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Олександр Кодола в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що чергова сесія парламенту, що розпочнеться вже наступного тижня, "буде досить гарячою, враховуючи наближення президентських, а потім парламентських виборів".

Однак, за словами парламентаря, він та уся фракція "Народний фронт" "налаштовані лише на конструктивну роботу з позитивним результатом саме на користь країни".

Як розповів Олександр Кодола, першочерговими завданнями чергової сесії будуть питання національної безпеки, переобрання Центральної виборчої комісії, ухвалення нового Виборчого кодексу, який вже був підтриманий парламентом у першому читанні.

"Але хочу наголосити, що в умовах війни з країною-агресором, звісно, ключовим напрямком і питанням номер один залишається питання безпеки і оборони. Ми ухвалили вже закон про нацбезпеку, який вимагав особливої уваги. Але він рамковий і, зокрема, передбачає ухвалення закону про Службу безпеки України та закону, відповідно до якого має бути створений у структурі Верховної Ради окремий комітет по розвідці. Тому над цими питаннями також планується розпочати роботу у вересні-жовтні", - наголосив представник фракції "Народний фронт".

Крім того, як зазначив народний депутат, на цій сесії має бути продовжена робота по зближенню України з її партнерами в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі, особливо із США.

"Для розвитку військово-промислового комплексу, в тому числі - отримання новітньої зброї, також треба прийняти низку законів, що ми плануємо зробити вже восени цього року", - резюмував він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua