Олександр Кодола: Розробників унікального військового обладнання та озброєння необхідно забезпечити житлом (відео)
вівторок, 17 жовтня 2017, 15:07

Влада має вирішити квартирне питання військовослужбовців військової частини А4444, які після передислокації із Криму до Чернігова лишилися без житла.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Кодола на брифінгу в парламенті.

"Мова йде про військовослужбовців військової частини А4444. Це державний науково-випробувальний центр України - фактично єдиний підрозділ, який займається розробкою унікального військового обладнання та озброєння", - сказав Кодола.

"У 2014 році ці військовослужбовці не зрадили присязі українському народу після їх повного виведення з території Криму, при цьому зберігши увесь науково-технічний потенціал, який вони напрацювали за час незалежності, і були передислоковані до міста Чернігів", - підкреслив народний депутат.

За словами представника "Народного фронту", за підтримки місцевої влади фактично з нуля була створена науково-технічна база для продовження роботи, в той же час перед військовослужбовцями постало житлове питання.

"У Криму залишилося майно, квартири - фактично усе, що було нажито за роки попередньої служби. З метою забезпечення житлом цих військовослужбовців та їх сімей, з метою збереження науково-професійного колективу частини у 2014-2015 рр. було передбачено придбання понад 100 службових квартир в рамках бюджетного планування. Втім, квартири закуплені не були, і за результатами вивчення фондів військових містечок, які перебувають на балансі військово-квартирного експлуатаційного відділу Міноборони, і там, де можливе будівництво житла, було визначено місце на території військового містечка №5 у Чернігові. Цю пропозицію підтримує Чернігівська обласна рада", - сказав Кодола.

Народний депутат звернувся до Уряду, РНБО та міністра оборони з проханням включити питання надання помешкань цим військовослужбовцям у 2018 або у якості альтернативного варіанту - знайти інвесторів для будівництва житла у Чернігові. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua