Олександр Кодола: США - наш союзник у протистоянні з країною-агресором
п’ятниця, 27 липня 2018, 21:19

Позиція Сполучених Штатів Америки залишається незмінною: Росія розпочала війну не лише проти України, а й проти всього світу.

Про це йшлося під час зустрічі української парламентської делегації, до складу якої входить представник "Народного фронту" Олександр Кодола, з американськими колегами в Конгресі США.

Делегація народних депутатів України перебуває в США в рамках проекту "Відкритий світ", що фінансується Конгресом США та здійснюється Центром лідерства "Відкритий світ" при бібліотеці Конгресу США та адмініструється організацією Американські Ради з міжнародної освіти ACTR/ACCELS (American Councils).

В рамках поїздки парламентарі зустрілися з колегами із Конгресу США, зокрема з конгресменом Діною Тітус (штат Невада), конгресменом Стівеном Коеном (штат Теннессі), який спеціалізується на безпеці та кооперації в Європі, з конгресменом Енді Гаррісом (штат Меріленд), американським політиком українського походження, членом Демократичної партії, конгресменом від 9-го округу штату Огайо Марсі Каптур.

Відбулася також зустріч і з демократом Елізабет Есті (штат Коннектикут), з демократом Девідом Прайсом від Північної Кароліни та сенатором від Джорджії Джоном Айзаксоном.

Крім того, відбулося спілкування з Люком Муррі, радником з питань національної безпеки, керівником більшості в Конгресі США.

Під час зустрічей з парламентарями обговорено низку питань щодо проблем безпеки та оборони, реінтеграції українських територій, допомоги переселенцям, боротьби з корупцією та підтримки в українському суспільстві демократичних цінностей.

"Представники Конгресу дали нам чіткий сигнал - позиція США щодо України та Росії залишається незмінною: Росія розпочала війну не лише проти України, а й проти всього світу. Вже сьогодні йде робота над законопроектом щодо посилення санкцій проти Росії. Сполучені Штати Америки наш союзник і будуть підтримувати Україну у протистоянні з державою-агресором для відновлення територіальної цілісності. Представники Конгресу США також відзначають, що Мінський формат сьогодні "мертвий", треба напрацьовувати новий. Але в будь-якому новому форматі наша держава буде активним учасником, не може бути розмови про Україну без України", - розповів Олександр Кодола.

Крім того, як розповів представник "Народного фронту", Сполучені Штати готові сприяти ефективним реформам в Україні, яка обрала для себе шлях демократичного розвитку. Головне – триматися цього напрямку.

Українська делегація провела зустрічі і в Державному департаменті США, який відповідає за зовнішню політику країни. Символічно, що візит відбувся наступного дня після оприлюднення Держдепартаментом офіційної Декларації щодо Криму, в якій зазначено, що США не визнає анексії півострова Росією.

"Разом із союзниками, партнерами та міжнародною спільнотою США відкидають спробу Росії анексувати Крим та зобов’язуються зберігати цю політику до відновлення територіальної цілісності України", - йдеться, зокрема, у декларації.

"Під час зустрічей у Конгресі та Держдепартаменті США ми відчули підтримку у нашій боротьбі з агресором. Наші американські партнери готові підставити нам плече у боротьбі за цілісність України", - підсумував Олександр Кодола.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua