Олександр Кодола: Україна знаходиться на початку складного шляху перетворень
понеділок, 18 січня 2016, 13:59

Перетворення, розпочаті під час Революції гідності, ще не завершені – Україна знаходиться лише на початку цього складного шляху.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», заступник Глави Постійної делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди Олександр Кодола у Брюсселі, де проходила спільна конференція ПА Євронест, Комітету ЄП у закордонних справах та Фундації «Відкрите суспільство» щодо зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію.

«Сьогодні Україна повинна об’єднати зусилля і довести країнам Європи, що вона у повному обсязі виконує завдання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, що українці здатні провести реформи, подолати корупцію в країні і зайняти гідне місце у сім’ї європейських народів», - наголосив він.

Кодола зазначив, що Європейський Союз відіграє надзвичайно важливу роль у сучасному житті України.

«Це і фінансова допомога, і участь фахівців у проведенні реформ, це і підтримка європейської спільноти у протидії російській агресії на Сході України. Зрештою, саме прагнення жити за демократичними принципами, бути сучасною європейською державою та увійти до Європейського Союзу змусило нас вийти на Революцію гідності і скинути режим Януковича», - сказав він.

Народний депутат підкреслив, що революційні перетворення ще не закінчилися, «ми лише на початку цього шляху».

«Європарламентарі віддають належне прогресу України у імплементації положень Угоди про асоціацію з ЄС, але зазначають, що головними проблемами є недосконалість судової системи, корупція, необхідність реформування органів прокуратури», - сказав Олександр Кодола.

«Маю, надію, що рекомендації і висновки, які прозвучали на конференції, не тільки допоможуть нашим країнам зрозуміти процеси, які відбуваються у їх політичному та соціально-економічному житті, але й дадуть позитивний поштовх у процесі перетворень», - підкреслив представник «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua